Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN BULGARIJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Bulgarije

  Algemene informatie
  Er is meer dan 13.000 kilometer aan wegen in Bulgarije, die de grote steden met elkaar verbinden. De kwaliteit van deze wegen is over het algemeen goed. Wanneer u de grote wegen verlaat, komt u op kleinere wegen terecht tussen de verschillende steden. U heeft ongeveer 6 uur nodig om met autoverhuur in Bulgarije het land te doorkruisen.

  Vereisten
  Om in Bulgarije een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Rijden onder invloed is niet toegestaan. Kinderstoeltjes zijn verplicht voor kinderen tot 2 jaar.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Bulgarije zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Bulgarije rijdt men rechts en de politie controleert zeer streng op snelheidsovertredingen. Trams hebben altijd voorrang.

  Brandstof
  Langs de hoofdwegen in Bulgarije vindt u alle 15-25 kilometer een tankstation. De meeste tankstations zijn geopend tussen 06.00 en 22.00 uur en sommige tankstations in Sofia zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Op de snelwegen in Bulgarije is een tolvignet verplicht. Een weekvignet voor 7 dagen kost circa 5 euro en is verkrijgbaar bij alle Bulgaarse grenskantoren.

  Parkeren
  In straten met éénrichtingsverkeer is parkeren alleen aan de rechterkant toegestaan. In bebouwde gebieden zijn blauwe zones waar u voor parkeren een parkeerticket moet gebruiken in plaats van een parkeerschijf. In minder bebouwde gebieden kunt u naast de weg parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is beschikbaar tegen een extra toeslag.