Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN BRAZILIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Brazilië

  Algemene informatie
  Het wegennet in Brazilië bestaat uit meer dan twee miljoen kilometer en is daarmee het op één na grootste wegennet ter wereld. Hiervan zijn 200.000 kilometer verharde wegen waar u prima kunt rijden. De overige wegen verkeren doorgaans in een minder goede staat en daarom is voorzichtigheid tijdens het autorijden met uw autoverhuur in Brazilië geboden.

  Vereisten
  Om in Brazilië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs wordt aangeraden. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Brazilië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Brazilië rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Telefoneren is tijdens het rijden alleen handsfree toegestaan. In het verkeer geldt een absoluut alcoholverbod.

  Brandstof
  Over het algemeen vindt u in de steden en langs de hoofdwegen van Brazilië zonder problemen tankstations, waar u uw huurauto van brandstof kunt voorzien. In afgelegen gebieden zijn er minder tankstations.

  Tol
  In Brazilië zijn vele tolwegen. De tol moet u bij tolpoortjes betalen. Houdt u er rekening mee, dat creditcards niet altijd worden geaccepteerd.

  Parkeren
  In Brazilië kunt u niet overal veilig parkeren, omdat er in een aantal gebieden grote problemen zijn met inbraak en diefstal, waaronder Sao Paulo. Het is aan te raden uw huurauto op openbare parkeerplaatsen te parkeren, zoals bij hotels en winkelcentra. Wanneer u uw voertuig langs de straat parkeert, wordt u vaak door mensen geholpen en deze bewaken uw auto bij uw afwezigheid. Voor deze service verwacht de betreffende persoon een vergoeding, want voor veel mensen is deze inofficiële vorm van salaris meer dan welkom.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is in Brazilië beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Sommige one way autohuur is beperkt tot een toeslag van circa 2.244 Real en daarvoor kan een minimale duur van de autohuur voorgeschreven zijn. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.