Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN BOSNIË-HERZEGOVINA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Bosnië-Herzegovina

  Algemene informatie
  Het wegennet van Bosnië-Herzegovina strekt zich uit over circa 21.850 kilometer. Tijdens de oorlog zijn de wegen deels sterk beschadigd, maar de belangrijkste verbindingen zijn weer volledig opgeknapt. Ga met uw huurauto op reis door Bosnië-Herzegovina, van de binnenstad van Sarajevo tot de indrukwekkende Kavica-watervallen.

  Vereisten
  Om in Bosnië-Herzegovina een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar voor autohuur. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Bosnië-Herzegovina zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  Met autoverhuur in Bosnië-Herzegovina rijdt men rechts en tijdens het rijden is telefoneren niet toegestaan. Het is noodzakelijk om rijbewijs, huurcontract en verzekeringspapieren altijd biij u te hebben. In de wintermaanden (15 november tot 15 april) moeten huurauto´s met winterbanden worden uitgerust, sneeuwkettingen worden bij winterse weersomstandigheden aanbevolen. Overdag moet u met dimlicht rijden.

  Brandstof
  In Bosnië-Herzegovina zijn voldoende tankstations en de meeste accepteren ook creditcards.

  Tol
  Op de snelweg A1 in Bosnië-Herzegovina wordt tol geheven.

  Parkeren
  In de grote steden zoals Sarajevo of Banja Luka zijn genoeg parkeerplaatsen, waar u tegen betaling kunt parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in een bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden.