Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ARGENTINIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Argentinië

  Algemene informatie
  Het wegennet in Argentinië bestaat uit ruim 215.000 kilometer wegen. Tachtig procent van de wegen is geasfalteerd. Beleef met uw autoverhuur in Argentinië een unieke reis, die u in 3500 kilometer van de tropen in het noorden naar subpolaire gebieden in het zuiden voert. Een bijzonder natuurspektakel zijn de beroemde Iguazú-watervallen op de grens tussen Argentinië en Brazilië bij het drielandenpunt Paraguay, Brazilië en Argentinië.

  Vereisten
  Om in Argentinië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar voor autohuur. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Argentinië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Argentinië rijdt men rechts en het is niet toegestaan bij stoplichten links af te buigen. Tijdens het rijden is alleen handsfree telefoneren toegestaan. Het is noodzakelijk altijd uw rijbewijs, autohuurcontract en verzekeringspapieren bij u te hebben.

  Brandstof
  In de steden van Argentinië bevinden zich vele tankstations. In minder druk bevolkte gebieden zijn tankstations minder gemakkelijk te vinden.

  Tol
  Op de snelwegen in Argentinië wordt tol geheven.

  Parkeren
  In de stadscentra en ook buiten de steden zijn genoeg parkeerplaatsen, maar u moet er wel op letten dat u uw huurauto in een veilig gebied parkeert. Rode lijnen langs de kant van de weg betekenen een halte- en parkeerverbod en gele lijnen een parkeerverbod.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.