Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ALBANIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Albanië

  Algemene informatie
  Met autoverhuur in Albanië heeft u alle vrijheid om dit land te ontdekken. Het wegennet van Albanië verkeert op sommige plekken nog niet in perfecte staat, dus voorzichtigheid tijdens het autorijden is geboden, zeker ´s nachts. De bewegwijzering wordt steeds verder uitgebreid, zodat u altijd op uw bestemming aankomt.

  Vereisten
  Om in Albanië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Albanië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Albanië rijdt men rechts en verkeer van rechts heeft voorrang.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen overal in Albanië te vinden.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Albanië.

  Parkeren
  In de steden in Albanië vindt u doorgaans voldoende parkeerplaatsen waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie

  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in een bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.