Auto Europe

  • NEDERLAND
  • Neem contact op met onze huurspecialisten

    AUTORIJDEN IN ALBANIË

    Autohuur Wereldwijd
    Alamo Rental Car
    Avis Car Rental
    Budget Rental Car
    Dollar Car Rental
    Europcar
    Hertz
    National Car Rental
    Sixt Rent a Car
    Autohuur Wereldwijd

    Verkeersregels in Albanië

    Algemene informatie
    Met autoverhuur in Albanië heeft u alle vrijheid om dit land te ontdekken. Het wegennet van Albanië verkeert op sommige plekken nog niet in perfecte staat, dus voorzichtigheid tijdens het autorijden is geboden, zeker ´s nachts. De bewegwijzering wordt steeds verder uitgebreid, zodat u altijd op uw bestemming aankomt.

    Vereisten
    Om in Albanië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

    Maximumsnelheid
    De maximumsnelheden in Albanië zijn:

    • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
    • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
    • Snelwegen 110 km/h

    Verkeersregels
    In Albanië rijdt men rechts en verkeer van rechts heeft voorrang.

    Brandstof
    Tankstations zijn over het algemeen overal in Albanië te vinden.

    Tol
    Er zijn geen tolwegen in Albanië.

    Parkeren
    In de steden in Albanië vindt u doorgaans voldoende parkeerplaatsen waar u tegen betaling uw auto kunt parkeren.

    Verzekeringen

    Algemene informatie

    Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

    Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

    Restricties autoverhuur

    Algemene informatie
    Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in een bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

    Reizen naar andere landen
    Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

    One way autohuur
    Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.