Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Winters onderhoud voor uw auto

  Auto Europe vindt niet alleen de kwaliteit van autoverhuur belangrijk, maar ook de tevredenheid van onze klanten. Daarom zijn onze blogs gericht op handige tips omtrent auto’s, een auto huren en reizen. In deze blog vertellen we meer over het winterse basisonderhoud voor uw auto. Nog even en de winter is in volle gang en dus is het tijd ervoor te zorgen dat uw auto klaar is om de winter te trotseren. Laat daarom regelmatig uw auto controleren, zo mogelijk voor het begin van de winter.

  Accu

  Test de accu van uw auto voordat de winter begint. Het kan namelijk zo zijn dat deze in kracht afneemt tijdens een strenge winter. Wij raden aan in een goede accu te investeren, zodat u niet in het koude weer strandt.

  Ruitenwisserbladen

  Deze dienen eens of twee maal per jaar te worden verwisseld. Het beste is om deze voor de winter te vervangen, aangezien de kou de ruitenwisserbladen kan beschadigen en het rubber kan barsten. Bonustip: Doe ‘s nachts de ruitenwissers omhoog zodat deze op een koude nacht niet aan de voorruit blijven plakken.

  Lichten

  Omdat het in de winter langer donker is zult u vaker gebruik moeten maken van uw autoverlichting. Zorg dat u, zeker voordat u op reis gaat, alle verlichting en lampen controleert en dat u reserves bij u heeft. Maak de koplampen schoon, behandel deze met autowas en verwijder dit wanneer het is opgedroogd. Zo heeft u een extra beschermlaag tegen viezigheid.

  Ramen

  Een eenvoudige manier om de ramen van uw auto te beschermen is door deze ‘s nachts af te dekken. Onderschat niet hoeveel viezigheid er op uw ramen kan komen. Zorg ervoor dat de tank van de ruitensproeiers is gevuld met ruitensproeier antivries. Zowel de air conditioning als de verwarming zijn erg belangrijk bij het tegengaan van beslagen ramen en het verminderen van de luchtvochtigheid.

  Olie

  Lage temperaturen kunnen een schadelijk effect hebben op de motor, omdat de olie dikker kan worden wat meer werk voor de motor betekent. De stroperigheid van olie varieert, waardoor het belangrijk is te weten wat voor type olie uw auto nodig heeft. De juiste hoeveelheid olie van de juiste soort olie die geschikt is voor de winter zal ervoor zorgen dat uw motor optimaal presteert.

  Voorraad antivries

  Wat ook niet mag ontbreken is antivries. Dit voorkomt niet alleen dat de motor bevriest of overkookt, maar helpt tevens tegen corrosie die wordt veroorzaakt door luchtvochtigheid. Om de temperatuur van uw motor stabiel te houden heeft u voor uw koelsysteem normaal de helft antivries en de helft gedestilleerd water nodig.

  Banden

  Niemand wil in de winter met versleten banden rijden. Om gevaarlijke situaties te voorkomen kunt u het beste de 4-seizoenenbanden verruilen voor winterbanden van goede kwaliteit. Natuurlijk zijn er goedkopere winterbanden, maar voor uw veiligheid kunt u beter kiezen voor banden die misschien duurder maar ook beter zijn. Let erop dat de banden een goede grip op sneeuw hebben. Indien u naar een bestemming gaat met extreme winterse omstandigheden en berglandschappen kunt u zich het beste van tevoren laten informeren over de regels van dat land, en ervoor zorgen dat u op voorhand de juiste uitrusting bij u heeft.

  Vloermatten

  Deze mag u in de winter ook niet vergeten! Deze matten beschermen de vloer niet alleen van slijk, vuil en water maar fungeren ook als bescherming tegen corrosie.

  Wat u in de auto moet hebben

  Noodpakket
  Wintersokken (mocht u op een gladde weg een auto moeten duwen, dan kunt u deze over uw laarzen aantrekken!)
  Ontdooispray
  Extra telefoonoplader
  Mocht er iets in onze lijst missen dan horen wij dat graag! U kunt hieronder een bericht achterlaten.

  Blog zoeken


  Categorieën