Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Van Christchurch naar Queenstown

  De beste manier om zoveel mogelijk van het beeldschone landschap van Nieuw-Zeeland in u op te nemen is met een auto. Auto Europe raadt de route van Christchurch naar Queenstown aan, één van de mooiste en meest inspirerende routes die u ooit zult afleggen.Wanneer u over een auto beschikt heeft u de vrijheid om zonder problemen of vertragingen van Christchurch naar Queenstown te rijden. Daarnaast kunt u stoppen waar u maar wilt om van een schitterend uitzicht of een bepaalde attractie te genieten. Er is op deze route zoveel te zien en te doen dat wij u enkele tips willen geven waar u onderweg het beste kunt stoppen.

  Christchurch

  De grootste stad op het Zuidereiland doet eerder Engels dan Nieuw-Zeelands aan, en wordt dan ook wel de “meest Engelse stad buiten Engeland” genoemd. De rijke cultuur en geschiedenis van de stad ziet u terug in zowel de straten van de stad als in de natuurlijke omgeving. Helaas was Christchurch in 2010 en 2011 het toneel van een aardbeving waarbij delen van de stad werden verwoest. De stad is vandaag de dag nog bezig de schade te herstellen, maar heeft het Engelse erfgoed en haar wonderbaarlijke schoonheid weten te behouden. Ontdek de botanische tuinen, Hagley Park en de ontelbare kunstprojecten die de stad rijk is.

  Rakaia Gorge

  Neem de toeristische route van Christchurch via Highway 77 en Highway 79 naar Rakaia Gorge. De route naar deze kloof is werkelijk adembenemend met uitzichten over het landschap van Methven en Mount Hutt. Vanaf de Rakaia Gorge bridge, die in 1882 gebouwd werd, heeft u de meest fantastische panorama’s. Bewonder de Rakaia rivier en stop onderweg voor meer magnifieke uitzichten.

  Lake Pukaki

  Dit turquoise meer wordt omsloten door een verbazingwekkend berglandschap en ligt vlakbij het Nationaal park Aoraki/Mount Cook. Vanaf dit meer heeft u uitzicht over de hoogste toppen van het nationaal park en heeft u werkelijk het gevoel afgesloten te zijn van de buitenwereld. Zorg er wel voor dat u genoeg benzine en proviand bij u heeft, aangezien hier vrijwel geen voorzieningen zijn.

  Nationaal park Aoraki/Mount Cook

  Dit uitgestrekte park van 700m² kunt u in ongeveer zes uur rijden afleggen. U vindt hier negentien van de twintig hoogste bergtoppen van het land en het is het dus zeker waard om enkele dagen in dit nationaal park door te brengen, zeker met een camper. De meeste bezoekers kiezen voor een verblijf in het dorp, ofwel Mount Cook Village. Vanaf het dorp heeft u namelijk makkelijk toegang tot diverse wandelpaden in het nationaal park, cafés, bars, restaurants en accomodatie. Boek ook enkele activiteiten in het dorp zoals uitstapjes met de boot of mountainbike toers.

  Arrowtown

  Bijzonder is het oude goudmijnstadje Arrowtown. Naast de schilderachtige huisjes en pittoreske straatjes liggen cafés en restaurants waar u uitstekend kunt lunchen. Eén van de grootste en de meest interessante bezienswaardigheden is de Chinese nederzetting. Er wordt namelijk een demontratie gegeven over hoe een groep mensen naar Nieuw-Zeeland kwam om hun fortuin te zoeken. Het stadje ligt aan de rivier de Arrow waar u zelf kunt proberen goud te zoeken of gewoon van het uitzicht kunt genieten.

  Queenstown

  Queenstown is meer dan bekend bij waaghalzen omdat u hier kunt bungeejumpen, skydiven van 4.000 meter hoog en meer! Gelukkig heeft de stad meer te bieden dan halsbrekende activiteiten. De natuurlijke omgeving van de stad is één van de mooiste van het Zuidereiland. Denk dan bijvoorbeeld aan de Zuidelijke Alpen die de stad omringen en het mooiste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Wakatipu. Vergeet ook niet de “Queenstown Trail” te doen. Deze loopt namelijk langs bergmeren, restaurants aan het water en meer schitterende attracties.

  Blog zoeken


  Categorieën