Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Tips voor een budgetvriendelijke vakantie

  Vakantie! Het is tijd om ons werk even achter ons te laten, onze energie weer op te laden, eens iets anders van de wereld te zien en te genieten van het gezelschap van familie en vrienden.

  En dat is allemaal leuk-en-aardig, zoals dat zo mooi heet, maar er hangt wel een prijskaartje aan! Het laatste onderzoek van Auto Europe toont aan dat Europeanen gemiddeld € 2542,- uitgeven aan een tweeweekse vakantie.Dat is een indrukwekkend bedrag en het is daarom zeker geen overbodige luxe om eens te kijken naar hoe we de beste waar voor ons geld kunnen krijgen of zelfs kunnen besparen. Laten we samen eens zien “wat er te koop is” voor weinig en hoe we op vakantie slim met onze centjes kunnen omgaan.Om te beginnen, over de gehele wereld zijn de meeste monumenten, parken en historische bezienswaardigheden gratis of voor weinig entree-geld te bezichtigen. Soms zijn er ook speciale dagen waarop de toegang gratis is (denk aan bijvoorbeeld de eerste zondag van de maand of elke zaterdag, et cetera). Dit laatste geldt vaak ook voor musea.Check de plaats waar u naar toegaat even af op het Internet en u zult verbaasd staan over hoeveel er om niet te bezichtigen of te doen is! Er zijn in de regel talloze agenda´s en event-sites te vinden op het Internet die informatie geven over bijvoorbeeld vlooienmarkten, concerten, culturele-, gemeenschap- of familieactiviteiten, en meer .... En mocht u een student, journalist of senior zijn, vergeet dan niet dat er in de regel op vertoon van een studenten-, journalisten- of seniorenkaart extra kortingen gegeven worden.Een andere cultuur leren kennen gaat zeker ook via de lokale keuken die er wordt aangeboden. Vermijd de welbekende of beroemde restaurants die worden aangeprezen in reisfolders en reisgidsen, simpelweg omdat die vaak hopeloos overprijsd zijn. Probeer erachter te komen waar de lokale bewoners eten. Dat staat vaak garant voor een lagere prijs en kwalitatief echt-en-eerlijk eten. Uiteraard kunt u ook gewoon goedkoop shoppen op een lokale markt of in de supermarkt en lekker gaan picknicken in een park of op het strand.

  Wereldwijd worden er in toeristische steden regelmatig zogeheten free-walking-tours aangeboden (kijk eens op het Internet), wat een mooie gelegenheid is om eens flink wat vakantiefoto´s te maken en gratis of voor bijna niets de ins- en outs van uw vakantiebestemming te leren kennen.En neem ook eens gewoon de bus of tram, wat vaak goedkoper is dan een georganiseerde tour en verken op eigen houtje uw vakantiebestemming.Uiteraard is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Dus als u graag luxe accommodatie heeft, bespaar dan op het uit eten gaan en daartegenover staat dat als u graag lekker uit eten gaat, wel ... kies dan voor eenvoudigere behuizing.Heeft u nog suggesties? En blijft u binnen budget op vakantie? Laat het ons weten. We zijn nieuwsgierig!

  Blog zoeken


  Categorieën