Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Sporten om koude rillingen van te krijgen: Extreme wintersporten

  Adrenaline junkies kunnen zich in de winter weer verheugen op de spanning en uitdagingen die dit seizoen met zich meebrengt. Herkent u zich in deze omschrijving? Dan weet u als geen ander dat ijs en sneeuw op andere manieren bedwongen kunnen worden dan op ski's of schaatsen. Hieronder hebben we een lijst opgesteld van wintersporten die uw bloed sneller zullen doen stromen.

  IJsklimmen in Chamonix, Frankrijk

  Chamonix is een paradijs voor de avontuurlijke ijsklimmer. Dit resort is het epicentrum voor alle klassieke wintersporten, zoals skiën en snowboarden. Is een berg afglijden wat te tam voor u? Dan is er de Argentière-gletsjer. IJsklimmen is in de kern heel eenvoudig: het is net als het beklimmen van rotsen. Maar dan met glinsterende bevroren watervallen, steile kliffen van ijs en adembenemende ijzige bergtoppen. En als dit nog niet genoeg is voor u, dan kunt u ook overwegen om een nieuwe extreme sport in Chamonix uit te proberen: Kite skiën. Wat denkt u dat het is? :-)

  Racen met rendieren in Kautokeino, Noorwegen

  Het Samische festival dat in Kautokeino tijdens Pasen plaatsvindt, is gemakkelijk te bereiken met een huurauto vanuit Alta. Op dit festival in het noorden van Noorwegen kunt u onder andere genieten van muzikale optredens, een filmfestival in een bioscoop gemaakt van ijs en de jaarlijkse rendierenrace. Deze race is een lust voor het oog: compleet uitgeruste skiërs worden voortgetrokken door rendieren die speciaal worden gefokt vanwege hun snelheid. Degenen die het in zich hebben zijn welkom om deel te nemen aan de toeristische divisie, maar u kunt ook kiezen voor een rustig ritje in een slee die op een mak tempo wordt voortgetrokken door één van deze machtige beesten. Nog een ander bijzonder evenement is het vangen van een rendier met een lasso. Ook niet iets wat je elke dag ziet.

  Heliskiën in Gressoney, Italië

  Om deze bestemming te bereiken kunt u vliegen naar Milaan of Turijn en vanaf daar uw weg vervolgen naar Gressoney. Dit gaat extra snel met een voordelige en comfortabele huurauto. De stad is een populaire plek om te skiën, mede dankzij de snelle liften, steile afdalingen en faciliteiten die u in de kortste keren voorzien van een warme maaltijd en een sterk drankje. U kunt er echter ook voor kiezen om te genieten van de wat meer exclusieve pistes. Heliskiën stelt u in staat om de drukte en lange wachtrijen te vermijden, en daarbij landt u ook nog eens vanuit een helikopter direct op een ongerepte helling. Zelfs voor de meest ervaren skiërs is dit een ervaring uit duizenden!Welke extreme sport u ook kiest, om uw reis zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken kunt u een auto huren via Auto Europe om in ieder geval veilig op uw bestemming aan te komen. En met 24.000 locaties in meer dan 150 landen moet dat geen probleem zijn. Bel ons voor meer informatie op ons gratis telefoonnummer +31 85 001 2614.

  Blog zoeken


  Categorieën