Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Roadtrip ideëen en Facebook competitie winnaar

  Onze recente Roadtrip competitie kwam tot een gelukkig einde voor Linda Bloemen, die er vandoor ging met een autoverhuurvoucher van Auto Europe won ter waarde van € 80.We vroegen met wie je graag een roadtrip zou maken en waarom en dit te delen in de reacties op de Auto Europe Facebook-pagina.Linda's winnende inzending was 'Hennie Gerritsen', dit omdat zij een hele lieve moeder en oma is en voor haar klaar staat en zo nu en dan oppast. Zij is hier natuurlijk erg gelukkig mee want wie kan er nu een Roadtrip weerstaan, vooral in de zomer, wanneer de lucht heerlijk zwoel is, de dagen lang zijn en de tijd stil lijkt te staan en je van de vergezichten door het autoraam geniet, terwijl je comfortabel richting jouw bestemming rijdt.Er moet over veel dingen nagedacht worden voordat je jouw roadtrip boekt via Auto Europe, rekening houdend met het feit dat u een aantal dagen, misschien wel weken onderweg bent. Het is natuurlijk belangrijk om voldoende kleding in te pakken en vooruit te denken over wat je tijdens de reis allemaal nodig hebt. Door onze Top 10 Roadtrip Tips te lezen, kunt u uw perfecte roadtrip plannen.Zorg ervoor dat je jouw route goed plant en bereid je voor op de reis die voor je ligt door genoeg reisgadgets en spullen mee te nemen en vergeet daarbij niet dat de kinderen de hele tijd vermaakt moeten worden.U kunt kiezen uit honderden fantastische roadtrips over de gehele wereld, waaronder vele in Europa, met name rond het Iberisch schiereiland.

  Spanje is de perfecte plaats voor een avontuur op vier wielen ( in een Auto Europe huurauto natuurlijk), vooral de prachtige provincie Asturië, gelegen langs de spectaculaire noordelijke kustlijn van het land.U kunt bijvoorbeeld neerstrijken in de historische stad Oviedo. U heeft zo snel en gemakkelijk toegang tot de aangrenzende regio's Galicië, Cantabria, Castilië en León, welke uitstekend zijn voor een roadtrip.Met zijn mooie vissersdorpjes en weelderig groene riviervalleien, biedt de regio Asturië in Noord-Spanje een aantal ongelooflijke landschappen, zoals Picos de Europa (Pieken van Europa) waar grote aantallen wilde beren en wolven vrij rondlopen tussen de imposante bergen van kalksteen . Het is ook de thuisbasis van één van 's werelds diepste grotten - Torca del Cerro - die een diepte van ongeveer 1500 meter bereikt.Oviedo bevindt zich ook op de route van de oude pelgrims die van oost naar west via Asturië naar Lugo in Galicië loopt, voordat hij naar Santiago de Compostela in het zuiden gaat waar zich het heiligdom van St. James bevindt.Voor een meer traditionele trendy road trip-ervaring is een echte aanrader de bekende Route 66 die dwars door Noord-Amerika loopt tussen Chicago en Santa Monica in Californië.

  Met een lengte van bijna 2500 km was de weg al negen jaar in gebruik toen Nat King Cole het vereeuwigde in zijn populaire lied uit 1946 getiteld (Get Your Kicks on) Route 66. Sindsdien is het een magneet geweest voor roadtrippers van over de hele wereld.De Route 66 staat bij veel mensen bovenaan hun bucketlist en biedt een nostalgische weergave van het diepgewortelde verleden van Amerika, met talloze overblijfselen van afgedankte benzinestations, hutachtige-restaurants, barbecues, truckstops en vervallen motels die bestuurders een fascinerende achtergrond bieden tijdens hun tour door niet minder dan acht Amerikaanse staten. Even indrukwekkend is een roadtrip door de Hooglanden van Schotland. Een spectaculaire reis die kilometer na kilometer hoge en overweldigende bergen en valleien in het vooruitzicht stelt.

  Bezaaid met majestueuze bergketens, met mist bedekte meren en oude bossen, bieden de Hooglanden een echt opwindende reiservaring met adembenemende vergezichten die na iedere bocht weer opnieuw opduiken.En last but not least, road-trippers in Australië mogen de kans niet missen om langs de Great Ocean Road te reizen, een achtbaan van een rit door enkele van 's werelds meest adembenemende landschappen aan de zuidelijke kust van dit prachtige land.

  Langs oude walvissers steden, eersteklas surfstranden en grote delen beschermd regenwoud, is deze lange snelweg langs de kust één van de meest fantastische roadtrips van de wereld.Terwijl u langs de Great Ocean Road rijdt, moet u zeker de Twelve Apostles niet missen, een indrukwekkende groep van kalkstenen pilaren waarvan sommige 180 meter hoog zijn. Ze zijn het geologische hoogtepunt van een lange kuststrook die de lokale bevolking kent als de 'Shipwreck Coast' vanwege de honderden schepen die verloren zijn gegaan tijdens de kolonisatie van het land in de jaren 1800.Wij wensen u een fantastische Roadtrip!

  Blog zoeken


  Categorieën