Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  België: Roadtrip door het Vlaamse en Waalse land

  Bent u er even klaar mee om vakantie in eigen land te spelen, maar een verre reis zit u ook niet zitten? Er is een land niet ver hier vandaan met historische bezienswaardigheden, heerlijk eten, een diversiteit aan natuur, een uitgebreide selectie van de beste biersoorten en, afhankelijk aan welke kant van het land u bent, u kunt er gewoon Nederlands spreken: België!

  In het zuidoosten van België aan de Franse grens vindt u de scheppers van het trappistenbier Orval. Zoals de naam van het bier al zegt spreken we hier van een trappistenbier, maar er zijn specifieke regels die worden gehandhaafd waaronder het feit dat het product in de nabijheid of binnen de muren van een abdij moeten worden geproduceerd.Daarbij bevindt de abdij zich in de natuurrijke omgeving van Villers-devant-Orval en vindt u er ruïnes van de cisterciëzerabdij, evenals een kaasmakerij. En voor een échte kloosterervaring is het zelfs mogelijk om er te overnachten. U kunt kiezen uit het gastenverblijf, chalet of één van de kampeerterreinen.Een tip voor degenen die speciaal de brouwerij willen bezoeken: Houdt er rekening mee dat de brouwerij zelf elk jaar speciale open deur dagen heeft. Dit jaar zijn dat vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2014. Oostende is als één van de weinige kuststeden in België onder haar eigen bevolking al een populair vakantiegebied, maar het heeft ook zeker genoeg attracties voor haar 'noorderburen'. Aan het heerlijke zandstrand kan gezwommen en gewandeld worden, al dan niet genietend van de zon. Net als in de meeste plaatsen in België zijn er in Oostende genoeg restaurants te vinden waar men van de Vlaamse keuken kan genieten. Passend bij deze havenstad kunt u ook de Mercator bezoeken; een driemaster dat elk jaar bezocht wordt door duizenden toeristen. Andere bezienswaardigheden in de havenstad zijn onder andere de Japanse tuin in het Koningspark, het Kursaal, Fort Napoleon en de Albert I Promenade.

  Op nog geen uur rijden vindt u ten zuiden van Brussel Waterloo. En zoals Abba hierover zingt in hun wereldbekende en winnende lied van het Eurovisiesongfestival in 1974, bevindt zich hier de plek waar Napoleon Bonaparte zich tijdens de veldslag in 1815 moest overgeven. Naast diverse beschikbare fietsroutes door het landschap, het Wellington Museum en de leeuwenbult die een prachtig panorama biedt van deze historische plek, wordt hier ook elk jaar de Slag bij Waterloo na gespeeld. Rondom het weekend van 18 juni, Napoleons ondergang vond plaats op 18 juni 1815, komen er meer dan duizend figuranten naar Waterloo toe om deel te nemen aan dit grootse spektakel. Daarbij wordt 2015 het culturele feestjaar waarmee wordt gevierd dat Nederland en Vlaanderen twintig jaar geleden een cultureel verdrag sloten. De organisaties DutchCulture in Amsterdam en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel zullen zich over de organisatie van deze festiviteiten buigen, die plaats zullen vinden van 7 februari 2015 tot en met 14 februari 2016. Geniet extra van deze roadtrip met een luxe auto via Auto Europe ;-) !

  Blog zoeken


  Categorieën