Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Reis om de wereld met een round the world ticket

  Misschien heeft u dit toegevoegd aan uw lijstje van voornemens voor het nieuwe jaar, of wellicht staat dit al enige jaren bovenaan uw `te doen´ lijst:  een wereldreis. Een reis zoals u die ziet in een documentaire op de Discovery Channel of op National Geographic. Treedt bijvoorbeeld in de voetstappen van Phileas Fogg naar de roman van Jules Verne of waan uzelf Floortje Dessing op een verre reis. Dankzij een round the world ticket ligt een wereldreis binnen handbereik!

  Round the World ticket
  Het Round the World ticket (RTW-ticket) is een vliegticket waarmee men de wereld rond kan vliegen tegen een relatief lage prijs. Deze tickets worden doorgaans aangeboden door allianties van luchtvaartmaatschappijen, zoals Star Alliance, Skyteam en Oneworld. In de praktijk betekent dit dat u in één keer een wereldticket boekt, waarbij u door middel van een aaneenschakeling van losse vluchten de wereld rondreist. Het is mogelijk om tijdens uw reis de data van uw andere vluchten aan te passen. Meestal zijn hier geen kosten aan verbonden, maar houdt u wel rekening met de beschikbaarheid van de vlucht.Wilt u langer dan twaalf maanden reizen, dan is dit niet de beste manier voor u aangezien de meeste tickets binnen twaalf maanden gebruikt moeten worden. Er zijn echter ook tickets die u binnen zes of achttien maanden dient te gebruiken. Ook bent u minder flexibel; hoewel u uw tickets kunt aanpassen dient u zich in zekere zin te houden aan het gekozen reisschema. En voor sommige reizigers is het aanbod van bestemmingen zo overweldigend dat ze naar veel verschillende plaatsen reizen waar ze weinig tijd doorbrengen en zodoende weinig van de plaatselijke cultuur ervaren. Voor meer informatie en ondersteuning zijn er diverse bureaus die gespecialiseerd zijn in het boeken van deze tickets.

  Soorten vliegtickets
  Er zijn verschillende manieren waarop deze tickets worden aangeboden. Deze factoren bepalen tevens de prijs van de ticket.
  Afstand – De meeste tickets worden berekend aan de hand van het aantal mijl dat wordt afgelegd. Deze klassen verschillen per alliantie, maar de meest voorkomende klassen zijn minder dan 29.000 mijl, tussen de 29.000 en 34.000 mijl en tussen de 34.000 en 39.000 mijl. Let erop dat de afstand die u over land reist ook meetelt. Alle hemelsbrede afstanden tussen de plaats waar u landt en de plaats waar u opstijgt worden meegerekend. Vaak is een extra regel bij dit ticket dat hoe meer mijl u aflegt, hoe meer stops u mag maken.
  Continenten – U kunt ook kiezen voor een ticket dat gebaseerd is op continenten. U betaalt dan een bedrag op basis van de continenten die u wilt bezoeken. Het continent waar u vandaan vertrekt telt mee, evenals het continent waar u een tussenstop maakt. Er zijn restricties verbonden aan het aantal vluchten binnen een continent. Let er ook op welke landen er precies bij welk continent worden gerekend.
  Tussenstops – Ten slotte zijn er tickets waarbij er enkel wordt gekeken naar het aantal stops. In de meeste gevallen bestaat dit uit een vast aantal stops, waarbij u tegen een meerprijs voor extra stops kunt kiezen. Vaak zijn er minder routes waar u uit kunt kiezen, maar het voordeel is dat deze worden aangeboden tegen concurrerende prijzen. Dit ticket is aantrekkelijk als u voornamelijk naar grote en bekende steden wilt reizen. De prijzen van Round the World tickets worden exclusief luchthavenbelasting aangeboden omdat de routes per persoon variëren. Bij het opvragen van een offerte kunt u tevens het bedrag van de luchthavenbelasting opvragen. Wanneer u veel stops maakt en wanneer u stops maakt op grote bekende vliegvelden zal dit de luchthavenbelasting doen oplopen. Tip: gebruik Londen als vertrekpunt. Dit kan in sommige gevallen leiden tot een besparing van enkele honderden euro's.Vergeet u niet dat Auto Europe samenwerkt met autoverhuur bedrijven op meer dan 8.000 ophaallocaties ter wereld in 135 landen. Wij wensen u een goede reis!

  Blog zoeken


  Categorieën