Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Nederland is jarig!

  We mogen onszelf met trots Nederlanders noemen. Zo klein als we zijn in oppervlakte, zoveel hebben we bereikt op economisch, bestuurlijk en cultureel gebied. Om te vieren dat tweehonderd jaar geleden de basis is gelegd voor Nederland in haar huidige vorm, worden er enkele speciale activiteiten door het Nationaal Comité georganiseerd tot en met september 2015.

  29 maart 2014 ~ Den HaagDe ontstaansgeschiedenis van Den Haag is anders dan die van de meeste Nederlandse steden. Waar de meeste steden zijn voortgekomen uit handelsnederzettingen, zo is Den Haag ontstaan als residentie van graaf Floris IV van Holland. Al sinds enkele eeuwen staat Den Haag bekend als de politieke spil van Nederland. Den Haag is dan ook dé stad bij uitstek om de grondrechten, het democratisch bestuur en de rechtsstaat te vieren met onder andere een serie voorstellingen, waarbij er een historisch grondwetdebat zal worden nagespeeld.

  19 tot en met 25 mei 2014 ~ Sint Maarten 

  Hoewel Sint Maarten pas sinds 2010 als land onderdeel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden heeft zij tussen 1983 en 2010 toebehoord aan de Nederlandse Antillen, dat toentertijd als zodanig een land was binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het tweehonderdjarig bestaan van Nederland wordt door alle delen van het Koninkrijk der Nederlanden gevierd, wat betekent dat Sint Maarten het toneel wordt van een aantal jeugddebatwedstrijden die zullen worden georganiseerd door het Koninkrijksjeugdparlement.

  30 augustus 2014 ~ Maastricht

  Elk jaar wordt het grootste eetfestijn van Nederland in het zuiden van het land georganiseerd. Het gastronomische feest Preuvenemint (een samenvoeging van de Maastrichtse woorden `preuve’, dat proeven betekent, en ’evenemint’, wat staat voor evenement) staat ook in 2014  op de agenda. Vanwege het tweehonderdjarig bestaan van ons koninkrijk zal het dat jaar gecombineerd worden met het thema: `internationale oriëntatie: Nederland in de wereld en in Europa`.

  18 april 2015 ~ Zwolle

  De naam Zwolle is afgeleid van de plek waar deze stad tot stand is gekomen. In de middeleeuwen is de stad als vaste nederzetting ontstaan op een dekzandrug. Deze plaats was hoger gelegen en vruchtbaar en bewoonbaar in een moerassig gebied. In die tijd een `suolle´ genoemd, veranderde later de naam in het huidige Zwolle. In het kader van de viering zullen er in Zwolle activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van ruimte voor actief burgerschap.

  26 september 2015 ~ Amsterdam

  Hoewel zowel het parlement en de regering evenals de vorst bijna onafgebroken in Den Haag hebben gezeteld, is Amsterdam toch de hoofdstad. Ten tijde van de annexatie van Nederland werd Amsterdam de tweede hoofdstad in het eerste Franse keizerrijk. Ofschoon Nederland in 1813 haar onafhankelijkheid herkreeg en de regering en de Staten-Generaal hun intrek in Den Haag namen, bleef Amsterdam de hoofdstad. Het tweehonderd jarig bestaan zal in Amsterdam worden afgesloten met een nader te bepalen programma. Vier dit heuglijke feit met Auto Europe en boek uw huurauto voor 2014!

  Blog zoeken


  Categorieën