Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Kuuroorden - Fris het nieuwe jaar in

  Het einde van het jaar nadert weer. Voor sommigen betekent dit terugblikken op wat is geweest en vooruit kijken naar wat er komt, voor anderen betekent dit voorbereidingen treffen voor de hectische feestdagen die eraan komen. Of u nu een jaar van hoogtepunten of diepe dalen achter de rug hebt of juist bezig bent een gigantisch familiediner voor te bereiden, een opkikker kunnen we allemaal wel gebruiken. En wat is beter dan uzelf te verwennen met een heerlijke massage of een stoombad? Lees meer over deze bijzondere kuuroorden en begin verfrist aan het nieuwe jaar!

  Italië – Bagni San Filippo

  De streek Val d’Orcia (ook wel Valdorcia genoemd) staat niet enkel op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dit is ook de plek waar u verschillende natuurlijke warmwaterbronnen in Toscane vindt. Bagni San Filippo bijvoorbeeld is een prachtig thermaalbad in de openlucht, omgeven door ongewone rotsformaties waar men al stomend van de omgeving kan genieten. Wellicht heeft u hulp nodig van de lokale bevolking om deze verbogen schat te vinden, maar deze vorm van ontspanning zal het zeker waard zijn.

  Mexico – Yoga in Tulum

  Op ongeveer 130 kilometer afstand van Cancun vindt u de enige Mayastad die aan de kust ligt, genaamd Tulum. De oude stad ligt op een klif wat ervoor zorgt dat u een fantastisch uitzicht vanuit Tulum heeft. Hoewel er niet veel bezienswaardigheden in de oude stad zijn maakt dit het juist een perfecte plaats om te ontspannen. De maagdelijk witte stranden en prachtige turquoise zee zijn de uitgelezen plek waar yoga retraites worden georganiseerd. Wat is er beter dan te mediteren met het ruisen van de zee op de achtergrond, waarna u uw ogen opent en oog in oog bent met de oceaan. Het summum van ontspannen.

  Duitsland – Bad Füssing

  Weldadige massages, toegang tot een uitgestrekt natuurgebied waar u heerlijk kunt joggen, wandelen of fietsen, een breed scala aan diverse accomodaties en andere luxueuze behandelingen; u vindt het allemaal in de deelstaat Beieren. Bad Füssing is één van Europa’s bekendere kuuroorden dichtbij de Duits-Oostenrijkse grens. Eén van de nieuwste attracties is het Saunahof, hoewel Bad Füssing voornamelijk bekend staat om het zwavelhoudende thermaalwater dat uit de grond wordt gewonnen en de baden verwarmt tot 56°C. De juiste plek om uzelf optimaal te verwennen.

  Turkije - Cağaloğlu Hamamı

  Er zijn allerlei hamams en Turkse badhuizen in Istanbul, waarvan er ook verscheidene zijn gericht op toeristen. Mocht u nog niet eerder een dergelijke ervaring hebben gehad, dan is het wellicht verstandig om naar een hamam te gaan waar ze rekening houden met toeristen. Cağaloğlu Hamamı is gebouwd ten tijde van het Ottomaanse Rijk en één van de oudste hamams die nog in gebruik is. De architectuur van dit bouwwerk maakt het de moeite waard om hier een traditionele reinigingsbeurt te ondergaan, al kunt u in andere badhuizen waarschijnlijk meer waar voor uw geld krijgen.

  Frankrijk – Vinotherapie in Bordeaux

  Wilt u eens iets heel anders proberen? Dan is vinotherapie wellicht wat u zoekt. De term vinotherapie wordt gebruikt als verzamelnaam voor alle behandelingen op basis van druivenextracten. De werkzame bestanddelen zouden zitten in de pitten en in de schil die zouden helpen bij het exfoliëren (het natuurlijke proces waarbij overtollige dode huidcellen worden verwijdert). Ook zouden de pitten en de schil stoffen bevatten die helpen om het verouderingsproces te vertragen. Heeft u tips om te ontspannen, of wilt u uw ervaringen met ons delen? Laat dan een bericht achter op deze blog. Auto Europe wenst u ontspannen feestdagen toe!

  Blog zoeken


  Categorieën