Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Italië, het land van de pasta, zee en rijke cultuur!

  Italië is het ideale vakantieland voor mensen die op zoek zijn naar een vakantie aan het strand, een culturele vakantie of voor mensen die van lekker eten houden. Maar ook wintersportliefhebbers kunnen er prima terecht. Er is voor ieder wat wils in dit prachtige land en dat maakt, samen met de gastvrijheid, Italië tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Het is dan ook aan te raden om een vakantiehuisje te huren, zodat u genoeg tijd en vrijheid heeft om van al het moois te genieten.

  Toscane – prachtige mix van natuur en cultuur

  Toscane heeft een kilometerslange kustlijn, waardoor u natuurlijk met een lekker wijntje kunt genieten aan het strand. Maar de regio biedt veel meer. Zo zijn er prachtige parken waar u kunt genieten van de flora en fauna, zoals 'Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi' en 'Parco Nazionale dell'Appennine Tosco-Emiliano'. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers.

  Bezienswaardigheden

  Eén van de plaatsen die u absoluut moet bezoeken als u in Toscane bent is Pisa. In Pisa vindt u de Toren van Pisa, waarvan u waarschijnlijk al eens heeft gehoord. Deze klokkentoren is bekend om het feit dat hij scheef staat. Vele toeristen maken er dan ook een foto waarbij het lijkt dat ze de toren tegenhouden of juist omver duwen.Voor de cultuurliefhebbers is de hoofdstad van Toscane ideaal. Florence is een echte renaissancestad. Hier kunt u vele gebouwen, kerken en musea bezoeken. Het bekendste en druk bezochtste museum is de 'Galleria degli Uffizi'. Dit museum heeft een grote collectie met kunstwerken uit verschillende tijdperken en van verschillende kunstenaars zoals Botticelli en Michelangelo. Wanneer u dit museum wilt bezoeken is het wel aan te raden om van te voren te reserveren, zo voorkomt u dat u lang in de rij moet wachten. Vlakbij het museum ligt de Ponte Vecchio, de oudste brug in Italië. Deze burg is breed, waardoor er winkeltjes zijn gevestigd. Vroeg waren er vooral slagers en dergelijke te vinden, maar tegenwoordig zijn er juweliers en souvenirwinkeltjes.

  Milaan – Modestad

  Voor de shoppers is de stad Milaan absoluut aan te raden. In 'de gouden vierhoek', dat zijn de straten Via Manzoni, Via della Spiga, Via Monte Napoleone en Corso Venezia, zijn de grote ontwerpers gevestigd. Luxe winkels als Armani, Prada, Louis Vuitton en Yves Saint Laurent zijn er te vinden, en daardoor de perfecte plaats voor designliefhebbers! Degenen die niet zo veel te besteden hebben kunnen ook prima uit de voeten in Milaan. In Corso Vittorio Emanuelle bevinden zich de meer betaalbare winkels zoals de H&M, maar ook typische Italiaanse winkels.Net als in Toscane zijn er in Milaan ook vele musea en prachtige kerken. Het plein Piazza del Duomo is zeker een bezoek waard. Aan dit plein vindt u de grote, bekende kathedraal Duomo. De Duomo kathedraal wordt gekenmerkt door invloeden van gotische en renaissancistische bouwstijlen en heeft een prachtig exterieur en interieur. U zult uw ogen uitkijken bij al het moois dat u tegenkomt.

  Culinair

  Om culinair te genieten zit u in Italië ook goed. Het land staat bekend om zijn pizza, pasta, ijs, koffie én wijn. De pasta word in de meeste gevallen als voorgerecht gebruikt. De Gelato, oftewel ijs, in Italië is verrukkelijk. Er zijn zo veel verschillende smaken dat het nog lastig wordt om te kiezen. Verder is koffie zeer belangrijk. Het land heeft dan ook vele koffiebars met een uitgebreid assortiment: espresso, cappuccino, caffè latte enzovoorts. Maar let op: de Italianen drinken na de ochtend geen cappuccino meer. Dit omdat een drankje met melk ervoor zorgt dat het verteringsproces langzamer gaat. U zult dan ook raar aangekeken worden als u na 11 uur 's ochtends nog een cappuccino besteld.

  Blog zoeken


  Categorieën