Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  IJsland - wonderschoon vakantieland

  IJsland is het dunstbevolkte en tevens meest noordelijke land in Europa. Het wonderschone land heeft adembenemende natuur en een interessante cultuur. IJsland is ideaal voor unieke vakantie!IJsland ligt in de Atlantische Oceaan, ten noorden van Schotland. Het land is zeer dunbevolkt en de meeste inwoners wonen rond de hoofdstad Reykjavik in het westen van het land. Grote delen van het IJslandse binnenland zijn onbewoond en alleen zomers toegangelijk. De beste tijd om dit land te bezoeken is in de zomer, tussen juni en eind september. In de zomermaanden gaat de zon niet onder en kunt u de lange, lichte dagen genieten. In de wintermaanden daarentegen kunt u hier het unieke schouwspel van het Noorderlicht bewonderen.


  Natuur

  IJsland heeft adembenemende natuur, die wordt gekenmerkt door bergen, actieve vulkanen, gletsjers, geisers en rivieren. Door het ruige klimaat zijn er daarentegen weinig bomen. De begroeiing beperkt zich tot lage struiken, mossen en grassen. In het zuiden ligt Landmannalaugar, het meest bezochte onbewoonde gebied van IJsland met bergen en lavavelden. Dit geliefde wandelgebied is van juni tot eind september voor toeristen geopend. Ten oosten van Landmannalaugar vindt u het grootste nationale park van Europa, het Vatnajökull National Park met 12.000 vierkante kilometer land dat wordt gekenmerkt door gletsjers en vulkanische activiteit.


  Fauna

  IJsland is het thuisland van een beroemd paardenras, namelijk het IJslandse paard. Dit paard is zo groot als een pony, maar kan net zo hard draven als andere paardenrassen. De IJslandse wet verbiedt het importeren van andere paarden of het terughalen van IJslandse paarden, die in het buitenland hebben geleefd, om mogelijke ziektes onder het sterke ras van de IJslandse paarden te voormijden.Niet alleen op het land, maar ook op het water kunt u bijzondere dieren bewonderen. Vanuit de baaien Skjálfandi en Eyjafjörður in het noorden van het land kunt u walvisvaarten maken. Een walvisvaart op een eikenhouten boot in de zomer is een echte belevenis, zeker wanneer u dolfijnen, bultruggen en blauwe vinvissen in de buurt ziet zwemmen.


  Klimaat

  Het land is niet echt een ijzig koud land, maar heeft een koud zeeklimaat. De Noordatlantische stroom brengt warm zeewater en warme temperaturen naar het land. Daardoor is het hier doorgaans warmer als in andere landen die op een vergelijkbare noorderbreedte liggen. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen 10-13 graden en op warme dagen kan het tot 20-25 graden worden, terwijl de winters relatief mild zijn met temperaturen die niet ver onder het vriespunt komen en veel sneeuw. Het weer op IJsland is wel erg wisselvallig en kan snel omslaan.


  Reizen

  Er zijn twee grote vliegvelden op IJsland: Kevlavik International Airport, op slechts 50 km van de hoofdstad gelegen, en Reykjavik Airport van waar voornamelijk binnenlandse vluchten vertrekken. Auto Europe biedt autoverhuur in IJsland op beide luchthavens aan. Naast familiewagens hebben wij ook een grote keuze aan terreinwagens, die steeds geliefder worden als huurauto tijdens een vakantie op IJsland. Indien u met de veerboot wilt treizen, moet u gebruik maken van de veerboten die vanuit Hirtshals in Denemarken via Tórshavn op de Faeröer eilanden naar IJsland varen.Fijne reis!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën