Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Iconische auto's op het witte doek

  Door de jaren heen zijn de meest schitterende auto’s gebruikt in films en tv-series. Denk eens aan uw favoriete auto. Kan het zijn dat u deze voor het eerst op televisie of in de bioscoop heeft gezien? Soms maken deze auto’s een diepere indruk op ons dan de hoofdpersoo. Zo zouden bijvoorbeeld Doc en Marty nooit door de tijd hebben kunnen reizen zonder de DeLorean. Lees verder voor onze favoriete auto’s op het witte doek!

  The Dude’s Gran Torino (1998)

  Soort auto: 1973 Ford Gran Torino
  Te zien in: The Big LebowskiIn deze film zijn 'The Dude' en zijn vierdeurs Gran Torino uit 1973 onafscheidelijk. Nadat ze een dag vol ongelukken en andere voorvallen hebben overleefd komen The Dude en Walter erachter dan hun auto is gestolen, vernield, tegen een afvalcontainer aan is geknald en in de fik is gezet. Voor deze film werden twee auto’s gebruikt; één werd vernietigd door het vuur, de ander werd drie jaar later vernietigd tijdens het filmen van The X-Files: Salvage. De regisseurs van de film, The Cohen Brothers, hoorden dit verhaal oorspronkelijk van een vriend en vonden het zo hilarisch dat ze dit in de film hebben verwerkt.

  Shaggin’ Wagon/Mutt Cutts (2014)

  Soort auto: 1984 Ford Econoline
  Te zien in: Dumb and DumberDeze auto is misschien niet zo mooi of bekend als enkele andere auto’s op onze lijst, maar deze speciaal ontworpen 'Mutt Cutts' is zeker een icoon. Deze bijzondere wagen is te zien in Dumb and Dumber, de kaskraker uit 1994 met in de hoofdrollen Jim Carrey en Jeff Daniels. De auto moest de gelijkenis van een hond evenaren en heeft dan ook oren, een neus, tong, staart en een vacht. Onder zijn vacht bevindt zich een Ford Econoline uit 1984.

  Bumblebee (2007, 2009, 2011, 2014)

  Soort auto: 1977/2009 Chevrolet Camaro
  Te zien in: TransformersDe rol van 'Bumblebee' zou eigenlijk gespeeld worden door een Volkswagen Beetje, maar werd in de James Bay film Transformers vervangen door een gele, roestige Camaro uit 1977. Tot grote vreugde van de bestuurder transformeert Bumblebee in het begin van de film in een Camaro uit 2009. Hieronder kunt u de scène bekijken.

  The Mystery Machine (1969)

  Soort auto: Aangepaste 1972 Bedford CF
  Te zien in: Scooby-Doo, Where are you!Het grote publiek maakte in 1969 kennis met deze auto door in het stripboek Scooby-Doo, Where are you! te verschijnen. Het busje is geverfd in typische groovy kleuren, heeft als bijnaam 'The Mystery Machine' en wordt rondgereden door de Mystery Inc. Group, welke bestaat uit Fred, Daphne, Velma, Shaggy en Scooby-Doo. Samen lossen ze mysteries op in een populaire televisieserie. Er werd een echte versie van de bus gemaakt voor de film in 2002.

  Herbie (1968, 1974, 1977, 1980, 2005)

  Soort auto: 1963 Model 117 Volkswagen Type 1 (Beetle)
  Te zien in: The Love Bug, Herbie Rides Again, Herbie Goes to Monte Carlo, Herbie Goes Bananas, Herbie: Fully LoadedDe VW-Beetle obsessie die zich eind jaren zestig afspeelde is terug te zien in de Disney film The Love Bug, welke in 1968 werd uitgebracht. De antropomorfische Herbie is herkenbaar vanwege zijn opvallende uiterlijk met drie verfstrepen, het nummer 53 en speelse karakter. De auto is sindsdien de hoofdrolspeler in vier films en een televisieserie met Hollywood-sterren als Bruce Campbell en Lindsay Lohan. De VW Beetle is ook vandaag nog een populair Volkswagen model.

  Charlies Mini Coopers (1969, 2003)

  Soort auto: 1968 Mk Austin – Mini Cooper S / 2003 MINI Cooper S
  Te zien in: The Italian JobDe populariteit van de Mini Cooper was al groot in 1969, maar werd alleen maar groter dankzij The Italian Job met Michael Caine en Noel Coward. De auto’s werden gebruikt in de beroemde overval scène, evenals in de Monte Carlo Rally. Toen in 2000 de nieuwe BMW MINI werd geïntroduceerd duurde het niet lang voor er een vervolg werd gemaakt, welke zich in Los Angeles afspeelt in plaats van Rome.

  General Lee (1979 – 1985)

  Soort auto: 1969 Dodge Charger
  Te zien in: The Dukes of Hazzard (1979 – 1985)De auto met de bekende oranje laklaag van de televisieserie The Dukes of Hazzard is zo belangrijk in de show, dat deze zelfs een naam heeft: General Lee. De show werd uitgezonden van 1979 tot en met 1985 en draait om de broers Luke en Bo Duke. De broers bieden anderen een helpende hand terwijl ze in General Lee rondracen in het plaatsje Hazzard County, zonder gesnapt te worden door de lokale sheriff die ze altijd op het spoor zit. Het hoogtepunt van de show waren de snelle auto's en achtervolginsscènes, met General Lee in het middelpunt van de belangstelling. Geen wonder dat dit één van de meest beroemde auto's op televisie is. Hebben we een bijzondere auto gemist? Laat ons hieronder weten welke uw favoriet was! En als u nu zelf zin heeft om achter het stuur van een bijzondere auto te kruipen, dan kunt u hier bekijken welke exclusieve auto's er beschikbaar zijn.

  Blog zoeken


  Categorieën