Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Hartverwarmende drankjes

  De feestdagen zijn weer voorbij, een nieuw jaar is weer aangebroken, maar buiten is het nog altijd koud en januari en februari brengen alleen maar kouder weer met zich mee. Met dit weer is het heerlijk om binnen te blijven en voor de open haard te zitten, een boek te lezen of lekker lui voor de tv te hangen. En een warm drankje mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Daarom is deze blog speciaal gericht op die koude dagen met enkele ideeën voor hartverwarmende drankjes.


  Warme chocolademelk

  Een klassieker, maar oh zo lekker. Velen van ons zien dit misschien nog altijd als een drankje voor kinderen, maar de volwassenen kunnen het natuurlijk een extra pep geven met een scheutje Baileys, whiskey of Amaretto. Voeg marshmellows of slagroom met wat kaneel toe om het extra feestelijk te maken.

  Glühwein

  Dit drankje staat synoniem aan kerst, koud weer en kerstmarkten. Het is vrijwel op elke kerstmarkt in het buitenland te vinden, zoals bijvoorbeeld in Duitsland. Men heeft de keuze uit een alcoholische en non-alcoholische versie. Eén van de voordelen van glühwein is dat het vrij eenvoudig is om zelf te maken.

  Chai tea latte

  Ietwat minder traditioneel, maar daarom niet minder lekker. Chai tea latte is een variatie op de bekende chai tea. De basis van dit drankje is zwarte thee, melk, water en een groot aantal verschillende kruiden. Tegenwoordig zijn kant-en-klare mixen overal te verkrijgen, maar het is ook een leuke activiteit om uw eigen mix te maken. Probeer het zelf en voeg bijvoorbeeld extra smaakjes toe!

  Appelcider

  Een bijzonder drankje is appelcider. Echte appelcider bestaat traditioneel gezien voor 95% uit echte appels. Dit is wat lastiger te krijgen, maar deze is wel puurder van smaak en gezonder. Er zijn zowel alcoholische als non-alcholische ciders te krijgen. Naar eigen smaak kunt u er voor kiezen wat kruidnagel, gember of kaneel toe te voegen.

  Cranberrypunch

  De cranberry, of lepeltjesheide, bevat diverse vitaminen en mineralen en is effectief bij het voorkomen en behandelen van een blaasontsteking. Voor een gezond en warm drankje tijdens deze winterse dagen biedt een cranberrypunch uitkomst.

  Advocaat

  Een wat ouder, of ouderwets, drankje is advocaat. Dit is een dikke, gele likeur met als hoofdingrediënt eieren. Recepten variëren van het gebruik van hele eieren tot het alleen gebruiken van de dooiers. Vaak wordt brandewijn genoemd als ingrediënt, maar het gebruik van andere alcoholische dranken is echter ook mogelijk. Dit wordt onder diverse namen ook in veel andere landen gedronken, maar de Nederlandse bereiding is natuurlijk het lekkerst ;-) .

  Blog zoeken


  Categorieën