Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Foodies op reis: Scandinavisch smullen

  Scandinavië wordt nog vaak over het hoofd gezien als het aankomt op toerisme. Dit deel van Europa lijkt nog altijd te worden geassociëerd met kou en sneeuw, en wordt dus weinig gezien als mogelijke vakantiebestemming. In deze blog willen we dat beeld proberen aan te passen want Denemarken en Zweden zijn het wel degelijk waard om te bezoeken. Naast vele bezienswaardigheden en prachtige natuur, zijn ook de Deense en Zweedse keuken een hele ervaring.

  Wanneer u van Kopenhagen naar Göteborg wilt dan duurt deze reis met de auto ongeveer drie uur. Dit is in een dag goed te doen, maar natuurlijk is het leuker om rustig de tijd te nemen zodat u her en der kunt genieten van de lokale gastronomie.


  Kopenhagen

  De Denen staan hoog genoteerd in het World Happiness Report, wat dus betekent dat de Denen een gelukkig volk zijn. En het zou best eens kunnen dat de bijzondere Deense keuken hier iets mee te maken heeft. Er is namelijk een groot en gevariëerd aanbod: In Kopenhagen vindt u zowel het beste restaurant in de wereld als verschillende eetgelegenheden die allemaal deel uitmaken van de 'New Nordic Cuisine'. Dit is een initiatief van enkele chefkoks om het gebruik van lokale ingrediënten te promoten.Wat u echt niet aan u voorbij mag laten gaan zijn de Deense gebakjes. Hier vindt u een overzicht van de tien beste patisseriëen, bakkerijen, ijssalons en meer. En mocht u tijd over hebben, ga dan ook naar de bakkerij Meyers Bageri van de beroemde chefkok Claus Meyer.


  Malmö

  Vanuit Kopenhagen rijdt u met een huurauto van Auto Europe over de negen kilometer lange Øresundsbron, oftwel de Sontbrug, en door een vier kilometer lange tunnel totdat u uitkomt bij Malmö in Zweden. Malmö is een wereldstad wat terug te zien is in de Zweedse keuken; buitenlandse culinaire invloeden laten een stempel achter op traditionele gerechten. U geniet net zo makkelijk van een lekker broodje falafel als van een 'tunnbrödsrulle'; een Zweedse combinatie van een hotdog en een wrap.Halverwege Malmö en Göteburg ligt Halmstad. De route ligt langs een bebost gebied en in Halmstad zelf kunt u genieten van een dagje aan het strand in de badplaats Tylösand. Vanaf het restaurant Tylöhus heeft u een schitterend uitzicht op het strand en kunt u een populair lokaal gerecht proberen: Zweedse gehaktballen met rode bosbessen en aardappelen.


  Göteborg

  Wanneer u honderdveertig kilometer richting het noorden rijdt bereikt u Göteborg. Göteborg ligt aan de kust en is dus een paradijs voor liefhebbers van vis en schaaldieren. De meeste restaurants zijn te vinden in de straat Linnégatan. Een lokale specialiteit is gefrituurde haring bij Strömmingsluckan. En let er op dat dit geen restaurant is, maar een truck. Deze wijze van bereidde haring is een goed alternatief voor iedereen die zich liever onthoudt van de traditionale Zweedse zure haring, ofwel 'surströmming'.

  Blog zoeken


  Categorieën