Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Overlevingsgids: Reizen met volwassen kinderen

  Op vakantie gaan met het hele gezin is niet altijd even eenvoudig als de kinderen klein zijn. U moet ervoor zorgen dat u alles bij zich heeft wat er maar nodig kan zijn, het verschil in temperatuur kan een aardige impact hebben op de kleintjes en ook zijn de smaakpapillen niet gewend aan de smaak van de lokale maaltijden. Reizen met volwassen kinderen is dan vast een stuk makkelijker. De realiteit is echter anders. Ieder individu heeft na zoveel jaar zijn en haar eigen mening ontwikkeld en zullen die bij familieleden zeker niet onder stoelen of banken steken.Het is natuurlijk geweldig als de hele familie graag samen op vakantie gaat, maar vaak zijn de gezinsleden het niet meer gewend om zo dicht op elkaars lip te zitten waardoor het bij elk wissewasje kan oplopen tot een ruzie. Met onze tips kunt u ervoor zorgen dat uw vakantie rustig verloopt.

  Voorkom ruzies

  Wanneer het ernaar uitziet dat er een ruzie uitbreekt is het belangrijk om op tijd in te grijpen, zodat de situatie niet escaleert en de hele dag niet wordt verpest. Blijf kalm, spreek met een rustige stem en laat iedereen even afkoelen. Een goede manier is om bijvoorbeeld iedereen een stukje te laten lopen zodat iedereen even wat afstand heeft. Doe samen een activiteit als de sfeer weer rustig is, zodat de ruzie kan worden vergeten en de dag weer positief kan worden hervat.

  Geef elkaar de ruimte

  De beste manier om een ruzie te voorkomen is door elkaar genoeg ruimte te geven en elkaar niet continu dwars te zitten. Het is niet gewenst dat aan het einde van de reis niemand meer met elkaar praat; iedereen wil een gezellige tijd hebben tijdens de vakantie. Ook is het niet goed om gezinsleden te dwingen naar een museum te gaan of een dagje naar het strand te gaan, zeker als dit niet is wat ze voor ogen hadden.Geef uw kinderen de vrije hand en laat ze op eigen houtje de stad ontdekken. Zo heeft u ook wat vrije tijd om met uw partner door te brengen. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld wat zakgeld geven voor de vakantie, zodat ze de vrijheid hebben om zelf dingen te ondernemen. Nadat iedereen overdag een activiteit van zijn of haar keus heeft gemaakt kunnen jullie ‘s avonds samen genieten van de traditionele lokale gerechten onder het genot van een drankje, terwijl jullie elkaar vertellen wat jullie die dag gedaan hebben en plannen maken voor de volgende dag.

  Haal herinneringen op

  Hoewel veel ouders het liefst met hun kinderen op vakantie blijven gaan is dit natuurlijk niet mogelijk. Uw kinderen worden ouder en zullen op een gegeven moment met hun eigen kinderen op vakantie gaan. Een leuk idee is om op een dergelijke reis de spelletjes te spelen en activiteiten te doen die jullie deden toen de kinderen nog klein waren. Zo haalt u oude herinneren op en maakt u tegelijkertijd nieuwe.Auto Europe wenst iedereen een fijne reis toe!

  Blog zoeken


  Categorieën