Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Een auto huren? Dit is wat u moet weten!

  We houden autohuur graag zo simpel mogelijk, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een auto huren kan af en toe wat lastig zijn, zeker wanneer u niet vaak of nog niet eerder een auto heeft gehuurd. Daarom hebben we de drie belangrijkste punten bij het huren van een auto voor u op een rijtje gezet.

  Er kan een Oneway toeslag van toepassing zijn

  Wanneer u op een bepaalde locatie een auto huurt maar de huurauto op een andere locatie af wilt leveren, dan spreken we van een One way. Vaak zal het lokale verhuurbedrijf in een dergelijke situatie een toeslag in rekening brengen. Deze toeslag dekt de kosten die worden gemaakt bij het terugbrengen van de huurauto naar het oorspronkelijke depot.De One way toeslag is direct verbonden aan het depot van het lokale verhuurbedrijf; dit betekent dat de toeslag bij het ophalen van de huurauto moet worden betaald in de valuta van het betreffende land. Het bedrag is afhankelijk van de locatie en het verhuurbedrijf. Indien u kiest voor twee populaire bestemmingen is de kans groot dat de One way toeslag lager is dan wanneer u kiest voor twee ongebruikelijke bestemmingen.De One way dient ten allen tijde door Auto Europe bevestigt te worden.

  Het is belangrijk om uw huurauto af te dekken

  Alle auto’s die u via Auto Europe kunt huren hebben een basisdekking. Hierdoor bent u tot zekere hoogte gedekt in het geval van een ongeluk of diefstal. Om het eigen risico af te dekken kunt u voor verschillende producten kiezen die u bij uw boeking via Auto Europe af kunt sluiten. U kunt bijvoorbeeld een aanvullende dekking afsluiten via Auto Europe, zoals het Restitutie van het Blijvend eigen risico met Super Cover. Zorg ervoor dat u van tevoren weet wat de hoogte is van het eigen risico van uw boeking.Laat u zich van tevoren door uw reisverzekering informeren of u reeds voor bepaalde zaken een dekking heeft. Zo vermijdt u dat u zich dubbel laat verzekeren.
   

  U moet een borg achterlaten

  Het verhuurbedrijf zal altijd vereisen dat de hoofdbestuurder een borg achterlaat. Dit is een veiligheidsmaatregel van het lokale verhuurbedrijf. De bedragen verschillen per verhuurbedrijf, maar zijn vaak ter hoogte van het eigen risico. Sommige verhuurbedrijven reserveren dit bedrag op uw creditcard, terwijl andere verhuurbedrijven het bedrag van uw creditcard afschrijven. De borg wordt teruggestort of vrijgegeven nadat u de huurauto in goede staat heeft teruggebracht. Dit kan ongeveer tien tot vijftien werkdagen duren.De meeste verhuurbedrijven accepteren in de meeste gevallen geen debitcards en het kan zo zijn dat u de huurauto niet meekrijgt. Zorg er dus voor dat u een creditcard bij zich heeft die op uw naam staat, met een limiet waarmee u de borg kunt voldoen.Als u van plan bent om rond te reizen en een auto te huren in verschillende landen, dan is het belangrijk dat u uw bank voor vertrek hierover informeert. Het is erg vervelend wanneer uw bankpassen worden geblokkeerd omdat uw bank denkt dat er sprake is van fraude.Nu bent u op de hoogte van de belangrijkste informatie en kunt u aan de slag om online uw huurauto te vinden en deze te boeken. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op het gratis telefoonnummer +31 85 001 2614. Onze reserveringsmedewerkers helpen u graag verder. Een auto huren naar volle tevredenheid - Dat is Auto Europe ;-)

  Blog zoeken


  Categorieën