Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De mooiste bezienswaardigheden in Praag

  De Tsjechische hoofdstad Praag heeft heel veel mooie bezienswaardigheden. Het historische centrum, de prachtige oude gebouwen en de knusse straatjes zijn ideaal om tijdens een stedentrip te verkennen.

  De hoofdstad van Tsjechië, is een prachtige stad die u zeker een keer gezien moet hebben, heeft 1,2 miljoen inwoners en ligt in het midden van Tsjechië. De stad heeft een historisch stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en wordt doorkruisd door de rivier de Moldau, waar in het historisch centrum van de stad alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn.Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste bezienswaardigheden, die u tijdens een bezoek aan Praag zeker niet moet overslaan.

  - Het Oudestadsplein.
  Het belangrijkste plein van Praag is het Oudestadsplein. Hier vindt u ondermeer het Oude Raadhuis en de Týnkerk met zijn twee opvallende spitse torens. De Týnkerk stamt al uit de 14e eeuw en is één van de meest beeldbepalende gebouwen van Praag. Rondom het plein staan historische huizen uit verschillende eeuwen en u vindt op en rondom het plein vele gezellige terrassen en café's.

  - De astronomische klok.
  Op het Oudestadsplein hangt aan de zuidelijke gevel van het Oude Raadhuis het bekende astronomische uurwerk (zie afbeelding rechts). Het uurwerk stamt uit 1410 en werkt nog steeds. Ieder heel uur verschijnen er voor de twee kleine ramen boven het uurwerk figuren, die de 12 apostelen uitbeelden.

  - De Karelsbrug.
  De Karelsbrug is de beroemdste brug van Praag en verbindt de twee oevers aan weerszijden van de rivier de Moldau met elkaar. Op de brug staan dertig grote beelden van heiligen en belangrijke personen uit de Tsjechische geschiedenis. De Karelsbrug is een zeer populaire bezienswaardigheid en op de brug vindt u zomers straatartiesten en kunstenaars. Aan de beide uiteinden van de brug staan twee karakteristieke torens in romaanse en gotische stijl gebouwd. Vanuit het oude centrum van Praag loopt u over de Karelsbrug naar de westzijde van de stad, waar de Praagse burcht zich bevindt.

  - De Praagse burcht.
  De Praagse burcht staat op een heuvel in Praag. De burcht is de grootste ter wereld en werd in de 9e eeuw gesticht. In de Praagse burcht bevinden zich meerdere kerken, waarvan de Sint-Vituskathedraal de grootse en bekendste is. De Sint-Vituskathedraal heeft twee grote spitse kerktorens (88 meter) die hoog boven de stad uittorenen. Met de bouw van de kathedraal werd al in de 10e eeuw begonnen, maar uiteindelijk werd er over de bouw ruim 600 jaar gedaan en daarom zijn er in de kathedraal verschillende bouwstijlen terug te vinden. Vanaf de Praagse burcht heeft u een prachtig uitzicht over Praag.

  - Het Gouden straatje.
  Het Gouden Straatje is een straatje met kleine gekleurde huisjes in de Praagse Burcht. De straat is bekend, omdat in één van de huizen de voormalige woning van de schrijver Franz Kafka was. Tegenwoordig zijn er in de huizen ondermeer souvenierwinkels en restaurants te vinden.

  - Het Wenseclausplein.
  Dit langgerekte plein annex boulevard is ruim 700 meter lang en daarmee één van de grootste pleinen van Europa. Het plein loopt langzaam omhoog naar het Nationaal Museum van Tsjechië.Kortom, tijdens een stedentrip in Praag hoeft u zich niet te vervelen. Maak een wandeling door het centrum of langs de Moldau en laat u betoveren door de prachtige bezienswaardigheden en monumenten. Wilt u Praag en de omgeving van de stad leren kennen, boek dan voordelige autoverhuur in Praag.Veel plezier in Praag!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën