Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  De meest bizarre kersttradities ter wereld

  Nog even en het is weer kerst! Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die sinds vorig jaar de dagen af hebben lopen tellen totdat het weer tijd was voor adventkalenders, het kopen van kerstcadeaus en andere feestelijke festiviteiten. Aan de andere kant zullen er ook mensen zijn die weinig op hebben met de kerstdagen en de gelegenheid aangrijpen om bijvoorbeeld bewust geen radio te luisteren, totdat liedjes als 'Last Christmas' en 'All I want for Christmas' van de zenders zijn verdwenen. Als u het vervelend vindt dat de kerstdagen elk jaar weer hetzelfde zijn, is het misschien tijd om een nieuwe kersttraditie te beginnen. Laat u inspireren!

  De Gävlebocken, Zweden

  De meeste mensen zullen bij kerst niet direct denken aan brandstichting. Dit is echter niet ongebruikelijk in het Zweedse Gävle, waar jaarlijks het kerstseizoen wordt geopend met de bouw van een gigantische geit van stro. Sinds 1966 wordt de geit gebouwd op het Slottstorget plein, maar helaas is het zo dat de geit vaker wel dan niet in vlammen opgaat. De allereerste geit werd vernietigd met oud en nieuw in 1966 en sindsdien lijkt het een, hetzij onwelkome, traditie te zijn geworden. De geit wordt in de meeste gevallen in brand gestoken, vaak door dronken brandschichters. Dit jaar was het binnen vierentwintig uur al raak, ondanks extra camera’s en beveiliging. Terwijl een beveiliger op het toilet was slaagden de daders erin vlakbij de geit te komen, zonder door de camera's te worden gefilmd. In 2001 werd een Amerikaanse toerist beboet voor het in brand zetten van de geit en moest hij eveneens een gevangenisstraf uitzitten.

  De Krampus, Duitsland en Oostenrijk

  Met behulp van dit duistere figuur kunt u er zeker van zijn dat uw kinderen zich dit jaar met Kerstmis zullen gedragen. Volgens de Oostenrijkse en Beierse folklore is de Krampus een antropomorfisch 'half geit, half demon' gehoornd figuur, dat tijdens het kerstseizoen stoute kinderen straft. Hoewel wij denken dat er weinig kinderen stout durven te zijn bij het zien van een dergelijke verschijning.

  Kentucky Fried Chicken, Japan

  Gebakken kip doet niet direct denken aan een feestelijke maaltijd, maar in Japan wordt hier heel anders tegenaan gekeken. Aangezien slechts één procent van de bevolking praktiserend christen is, is kerst geen nationale feestdag. In het verleden was het voor buitenlanders lastig om een kip of kalkoen te vinden voor de kerstdagen, waardoor men vaak voor KFC koos. Deze fastfoodketen heeft hier handig op ingespeeld en de marketingcampagne is zo succesvol gebleken, dat mensen hun bestelling van tevoren moeten plaatsen en op de dag zelf in lange rijen moeten wachten om binnen te komen.

  Spinnenwebben, Oekraïne

  Er bestaat een legende in Oekraïne over een arme weduwe die zag dat in de zomer een kerstboom in haar tuin groeide. Haar kinderen vonden het geweldig om eindelijk een kerstboom te hebben, maar er was geen geld om de boom te versieren. Toen het gezin op kerstochtend wakker werd had een spin de boom prachtig versierd met een spinnenweb. Dankzij die legende verstoppen mensen vandaag de dag een spinnenweb in de kerstboom en gelooft men dat degene die het web vindt geluk zal hebben.

  Mari Lwyd, Wales

  Als de Krampus u niet eng genoeg was dan moet u eens kennismaken met Mari Lwyd. In Wales is Mari Lwyd de traditie waar de schedel van een paard op een stok is gemonteerd, met daaraan een soort laken om de persoon die de stok vasthoudt te verbergen. Het doel is om van deur tot deur te gaan, aan te kloppen, liedjes te zingen en binnen te worden gelaten. Deelnemers van beide kanten maken elkaars gezang belachelijk en als de groep zegeviert worden ze binnengelaten waar ze onder luid gezang koekjes, bier en soms ook geld krijgen.

  Tomte en Nisse, Scandinavië

  Een nisse, of tomte, zijn mythologische wezens die in de Scandinavische folklore worden geassocieerd met de winterzonnewende en het kerstseizoen. Deze wezens zijn niet groter dan negentig centimeter met een witte baard en vaak een rode puntmuts. Ze lijken veel op tuinkabouters en zorgen voor de boerderijdieren. Men zet een kom met pap buiten voor de nisse of tomte, omdat men gelooft dat wanneer dit niet gebeurt de dieren het daaropvolgende jaar ziek zullen worden en sterven. Een ander verhaal is dat alle bezems in huizen in Noorwegen worden verstopt. Het wordt gezegd dat Noren lang geleden geloofden dat heksen en ondeugende geesten op kerstavond bezems zouden stelen om erop te rijden.

  Wacht niet langer als u een auto wilt huren voor de kerstdagen! Bezoek onze website of bel naar +31 85 001 2614 om een auto of camper te huren op één van de twintigduizend locaties wereldwijd.

  Blog zoeken


  Categorieën