Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Amsterdam viert feest in 2013

  In 2013 viert Amsterdam uitbundig feest. De grachten bestaan 400 jaar en verschillende musea en bezienswaardigheden vieren hun verjaardag. Wij hebben de hoogtepunten van Amsterdam 2013 voor u op een rij gezet.

  Amsterdam is eigenlijk altijd een ideale bestemming voor een vakantie, maar in 2013 moet u de stad zeker niet overslaan. Er staan dit jaar namelijk een heleboel feestelijke gebeurtenissen op het programma. Als u een dagje uit of een weekendje weg wilt naar Amsterdam, dan is dit jaar dé gelegenheid.

  Rijksmuseum weer open na uitgebreide restauratie

  De belangrijkste gebeurtenis voor Amsterdam is de langverwachte heropening van het Rijksmuseum. Na tien lange jaren van renovaties en restauraties is het museum helemaal opgeknapt en van binnen flink veranderd.Het grootste museum van Nederland zal op 13 april 2013 feestelijk worden geopend. Vanaf die dag is het Rijksmuseum weer gewoon open voor het publiek en kan de prachtige collectie worden bewonderd. In het Rijksmuseum hangen vele meesterwerken, zoals de 'Nachtwacht' en andere beroemde kunstwerken van ondermeer Rembrandt en Vermeer. Naast schilderijen worden ook historische voorwerpen, meubelstukken en foto's tentoongesteld.

  Van Gogh Museum geopend na opknapbeurt

  Niet alleen het Rijksmuseum, ook het Van Gogh museum is na een opknapbeurt weer open voor het publiek. De geliefde schilderijen van Van Gogh zijn vanaf 1 mei 2013 weer dagelijks te bezichtigen.

  Muzikaal jubileum van het Concertgebouw

  Op muzikaal gebied is er ook reden tot feest. Het Concertgebouw bestaat 125 jaar en ook het Koninklijk Concertgebouw Orkest viert haar 125-jarig jubileum. Ter ere daarvan worden er in het Concertgebouw aan het Amsterdamse Museumplein het gehele jaar door bijzondere activiteiten en jubileumconcerten georganiseerd, waar beroemde internationale musici en orkesten optreden.

  De grachtengordel bestaat 400 jaar

  De Amsterdamse grachten vieren hun 400-jarig bestaan. Precies 400 geleden werd begonnen met het bouwen van de grachtengordel en zo heeft de Amsterdamse binnenstad haar unieke uiterlijk gekregen. Na vier eeuwen zijn de grachten nog steeds even mooi als toen en gedurende het jaar 2013 worden ze in het zonnetje gezet.

  400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Rusland

  Niet alleen de grachten vieren hun 400ste verjaardag, ook de Nederlandse-Russische betrekkingen gaan al 4 eeuwen terug. De band tussen Nederland en Rusland wordt onder andere gevierd met een tentoonstelling over de Russische tsaar Peter de Grote in museum de Hermitage aan de Amstel.

  Kroning Willem Alexander

  De traditionele Koninginnedag vervalt dit jaar, maar daarvoor in de plaats is Amsterdam op 30 april het toneel voor het afscheid van koningin Beatrix en de kroning van prins Willem Alexander tot koning. De troonswisseling zal plaatsvinden in het Paleis op de Dam en in de Nieuwe Kerk aan de Dam. Uiteraard worden er rond deze unieke gebeurtenis festiviteiten georganiseerd en de stad zal op die dag zoals altijd oranje gekleurd zijn.

  Artis viert haar 175ste verjaardag

  Niet alleen de grote culturele instellingen hebben een feestje, ook de Amsterdamse dierentuin Artis viert in 2013 haar 175-jarig jubileum. In de dierentuin middenin Amsterdam lopen, kruipen en zwemmen momenteel 900 dierensoorten en 6100 dieren rond.Naast al deze unieke festiviteiten gaan de 'normale' festivals natuurlijk ook gewoon door, zoals bijvoorbeeld de Canal Parade, het Grachtenfestival en de Uitmarkt in augustus.

  Kortom, aan de Amsterdamse grachten is dit jaar genoeg te doen!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën