Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  7 tips om uw auto winterklaar te maken

  Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker bij het klaarmaken van uw auto voor de winter. Trek er een paar uur voor uit om uw auto grondig te controleren zodat u bij slecht weer niet voor verassingen komt te staan. Gebruik het onderstaande stappenplan zodat u klaar bent voor de winter!

  1. Zorg dat de batterij goed werkt. De kou vermindert namelijk de werking van de batterij en het laatste wat u wilt is in de kou te moeten overnachten. Inspecteer de auto als voorzorgsmaatregel voordat de kou komt, zodat u zich tijdig voor kunt bereiden door bijvoorbeeld kabels aan te schaffen of andere zaken om problemen te voorkomen.

  2. Maak uw koelsysteem schoon, spoel het goed na en vul het met nieuwe koelvloeistof. Het kan namelijk zo zijn dat de koelvloeistof toe is aan verversing of dat er te weinig koelvloeistof aanwezig is. Normaal gezien moet de koelvloeistof elke twee jaar ververst worden.

  3. Heeft u genoeg zicht wanneer u rijdt? Zorg dat de verwarming en ruitenwissers naar behoren werken. Gebruik ruitenwisservloeistof speciaal voor de winter en bewaar voor de zekerheid een fles hiervan in de kofferbak. Het wordt aangeraden om elke zes tot twaalf maanden uw ruitenwisserbladen te vervangen.

  4. Controleer de bandenspanning. De kou kan de bandenspanning namelijk aantasten en de werking ervan verminderen. Indien er in uw omgeving veel gladde wegen zijn door sneeuw of ijs kunt u het beste winterbanden aanschaffen. Tijdens de winter doet u er goed aan wekelijks de bandenspanning te controleren.

  5. Wacht niet met olie verversen! Vieze olie kan in de winter problemen veroorzaken. Ga naar een garage en laat een monteur de brandstoffilter checken. En als u daar toch bent kunt u ook direct even de transmissie na laten kijken.

  6. Laat tijdig uw remblokken vervangen door een monteur. Deze moeten zeker vervangen worden voordat de remschijven slijten. Als u ook in de winter veilig op wilt dient u het remsysteem regelmatig te laten controleren.

  7. Zorg ervoor dat uw koplampen goed werken. Stof en modder maken deze snel vies waardoor u niet goed kunt zien of deze eigenlijk beschadigd zijn. U kunt uw koplampen schoonmaken zodat uw omgeving beter verlicht wordt en u beter kunt zien. Vergeet dit niet!

  Let op: Het is erg belangrijk dat u het uitlaatsysteem controleert om te zien of er geen koolmonoxide lekt. Dit kan vooral gevaarlijk zijn bij het rijden met gesloten ramen in koud weer. Wanneer u in de winter rijdt is het altijd goed om een noodpakket in de auto te hebben met de volgende inhoud: een ijskrabber, startkabels, zaklamp, noodvuurpijl, deken, kaarsen, fles water, droog voedsel en de nodige medicijnen.

  Aarzel niet om bij vragen over autoverhuur in Nederland, Amsterdam of elders contact met ons op te nemen op het gratis telefoonnummer +31 85 001 2614, of bezoek onze website.

  Auto Europe Nederland wenst u een fijne en veilige reis toe!

  Blog zoeken


  Categorieën