Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  7 kleurrijke natuurwonderen

  1. Danakildepressie, Ethiopië

  De Danakildepressie, of de Afar-driehoek, ligt in het noorden van Ethiopië. Het wordt de driehoek genoemd omdat het op de kruising van drie tektonische platen ligt. Dit gebied is de warmste plek op aarde en ligt honderd meter onder zeeniveau! Wegens de onafgebroken vulkanische activiteit is het gebied erg populair bij onderzoekers die microben, algen en vulkanen onderzoeken. Hier vindt u tevens de ‘Hotsprings bij Dallol’, wat eerder op een gebied op een verre planeet lijkt dan op een plek op aarde. De vulkanische activiteit en zwavel hebben de bron verandert in een helder geelgekleurde poel en lijkt helemaal niet van deze wereld.

  2. Regenboogbergen, China

  Dit geweldige gebergte lijkt alsof het op een doek van canvas is geschilderd, en ziet er totaal niet uit als iets wat u kunt bezoeken. Maar niets is minder waar. Deze bergen zijn te vinden in het binnenland van China en worden de 'Zhangye Danxia rotsformatie' genoemd. De bergen hebben hun naam te danken aan de heldere kleuren die worden veroorzaakt door de locatie; de bergen liggen namelijk tussen twee tektonische platen in en het constante extreme weer heeft dit gebergte vijfentwintig miljoen jaar lang toegetakeld. Dit is de perfecte plek voor een bijzondere vakantiefoto!

  3. Fly Geyser, Amerika

  Deze fantastische geiser ligt in de woestijn van Nevada en is de meest kleurrijke geiser ter wereld. Hoewel het gespuwde water glashelder is heeft de geiser zelf alle kleuren van de regenboog. Afhankelijk van het zonlicht ziet de geiser er vuurrood, geel en groen uit. Het ontstaan van dit wonder gebeurde per ongeluk toen de lokale bevolking een gat wilde boren om de warmwaterbron te bereiken die onder het oppervlakte ligt, en er een lek in de leiding ontstond. Toen het hete, met mineralen gevulde water de oppervlakte bereikte bleken dit de perfecte leefomstandigheden voor algen, die op hun beurt de geiser haar bijzondere kleuren gaven.

  4. Marmeren grotten, Chili

  In het afgelegen gebied van Chile Chico in Chili bevinden zich azuurblauw gekleurde marmeren grotten. Dit gebied grenst aan Argentinië en krijgt haar blauwe kleur van de stralen zonlicht die van het water tegen de marmeren grotten weerkaatsen. Omdat de hoogte van het water en de zonnestralen elke dag anders zijn veranderen ook de kleuren van de grot dagelijks, wat ervoor zorgt dat elke bezoeker een ander perspectief van de grot ziet.

  5. Grand Prismatic Spring, Amerika

  In het midden van Yellowstone National Park ligt de grootste warmwaterbron van Amerika. Deze bron wordt jaarlijks door meer dan drie miljoen mensen bezocht, werd voor het eerst onderzocht in 1871 en heeft haar naam te danken aan de opvallende kleur. De kleuren lopen uiteen van vuurrood en donkergroen aan de rand van de bron en groen, blauw en lichtgroen in het midden, afhankelijk van wanneer u de bron bezoekt. De meest duidelijke kleuren kunt u zien in de zomermaanden, wanneer de rand fel oranje is.

  6. Laguna Colorada, Bolivia

  Laguna Colorada is een meer in Bolivia dat op een hoogte van vier kilometer in het Andesgebergte ligt. De beroemde flamingo woont in dit oranje gekleurde meer dat bijna zestig km² groot is. De vogels smullen van de vele algen en komen van ver speciaal naar dit gebied. De algen zijn niet alleen aantrekkelijk voor de dieren, maar is tevens de reden dat het water zo’n diep oranje kleur heeft. De hoge bergen op de achtergrond maken het meer een schitterend plaatje en zijn een bezoek meer dan waard als u in Bolivia bent.

  7. Roze meer, Australië

  Middle Island is het grootste eiland van de eilandengroep 'Archipelago of the Recherche'. Vlak voor de kust ligt het stadje Esperance, waar Lake Hillier ligt. Dit meer verschilt niet veel van andere meer die op een eiland liggen, afgezien van het feit dat dit meer roze is. Wetenschappers weten niet zeker wat de roze kleur veroorzaakt, maar de meest bekende theorie is dat de kleur komt van de bacteriën die in de zoutkorsten leven. Het beste uitzicht over het meer heeft u vanaf de top van de zandduinen. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over het hele eiland.

  Blog zoeken


  Categorieën