Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  6 verfrissende cocktails voor de zomervakantie

  Hoeveel alcoholische drankjes drinkt de gemiddelde Europeaan op een tweeweekse vakantie? Wat denkt u? Tien? Twintig glaasjes? Meer? De laatste peiling van Auto Europe laat zien dat Europeanen gemiddeld 44 glaasjes en glazen nuttigen op hun zonvakantie!

  De Zweden drinken zo´n 70 glazen wijn, sterke drank of bier en Nederlanders “slechts” 42! Ach... de vakantie is de tijd om eens lekker te relaxen en te luieren, lekker te eten en het is niet zo gek dat er dan aardig wat genuttigd wordt.Heeft u eens zin in wat anders dan het geijkte bier en wijn? Wij hebben 6 verfrissende cocktails voor u gemixt: van klassieke drankjes en drankjes-met-een-twist tot de echte exoten. Geniet (met mate) en verras uw vrienden of familie met uw bartender kunsten :-)

  1 De verfrissende lychee cocktail:

  Deze martini in Aziatische stijl maakt u met 2 shots wodka, 2 shots lychee sap, 1 shot Vermout samen met ijsklontjes. Wanneer u alle ingrediënten bij elkaar gedaan heeft nog even 15-20 seconden flink “shaken”. Vergeet niet het glas met lychees te garneren. Voor wat extra beauty-punten voegt u nog een orchidee bloem of parasolletje toe! Niet alleen heerlijk, maar ook een welkome afwisseling na alle bier en wijn.

  2 Dream Island Espresso Liqueur:

  Voor deze cocktail mixt u ijsklontjes, 1/2 shot koffielikeur, 1 shot kokoslikeur en 1 shot donkere rum in een cocktail shaker. Met een mespuntje nootmuskaat, vanille en wat koffiebonen ter verfraaiing droomt u lekker weg in de schaduw van een palmboom. Lekker zoet met het tegenwicht van de wat bittere koffiesmaak. Op uw gezondheid!

  3 Blackberry Margarita:

  Volgens de peiling klagen Europeanen tenminste 8 keer dat het te heet is op hun tweeweekse vakantie. We hebben daarom voor u de perfecte “afkoeler” op de kop getikt– de Blackberry Margarita.Maak de rand van een martini glas nat en dip het in zout. In de shaker doet u 1 shot braambessen sap, 1 shot tequila, 1 shot Triple sec en limoensap. Voeg de ijsklontjes toe en... shaken. Enjoy!

  4 Cuba Libre met een twist:

  Deze verfrissende cocktail is eenvoudig en lekker. Snijd een limoen in tweeën en pers het sap in het glas. Voeg wat ijsklontjes toe, 2 shots witte rum, cola en giet er naar smaak granaatappelsap overheen. Doorroeren met een rietje of lepeltje en voeg ter decoratie een schijfje limoen en granaatappel zaadjes toe aan het drankje.

  5 Watermeloen Punch:

  Dit drankje is wat bewerkelijker, maar het is het waard. Begin met het opensnijden van een watermeloen (aftoppen: zie het plaatje). Bewaar de pulp van de meloen voor de meloenpuree. De watermeloen zelf wordt de bowl. Mix de pulp met gin en een shot muntlikeur. Laat het een paar uurtjes goed koud worden in de koelkast. Tenslotte, net voor het serveren, nog wat sprankelende rosé erbij om het af te maken. Kan ook nog versierd worden met limoenschijfjes.

  Door de alcoholische componenten te vervangen met ijsthee of frisdrank met citroensmaak wordt deze punch omgetoverd in een kindvriendelijk drankje!

  6 Sweet Shirley Temple:

  Kinderen en bestuurders zullen genieten van dit non-alcoholische drankje. Doe 1 shot granaatappelsap met de inhoud van een blikje limoensmaak frisdrank in een glas en doe er een schep vanille ijs bij voor de perfecte twist. Garneer tenslotte het glas met kersensiroop en een kers (met steeltje).

  Als onze drankjes u aanspreken, schrijf dan uw commentaar hieronder. En als u zelf nog lekkere cocktails in de aanbieding heeft, laat het ons weten!

  Blog zoeken


  Categorieën