Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN WILLEMSTAD

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren in Willemstad - Makkelijk en voordeligk

  De meeste reizigers beginnen hun reis op Curaçao in de hoofdstad Willemstad dat dankzij de handige ligging het ideale vertrekpunt is voor een rondreis over dit tropische eiland. Dat Curaçao vroeger een Nederlandse kolonie was, is duidelijk te zien in Willemstad aan de pastelkleurige koloniale huizen met typische Nederlandse gevels, Nederlandse straatnamen, en brede hoofdstraten met smalle steegjes. Parkeer uw huurauto op een van de parkeerplaatsen of in een van de parkeergarages en begin de dag met een wandeling over de Handelskade, misschien wel het meest gefotografeerde deel van Curaçao en een goed voorbeeld van Nederlandse architectuur op het eiland. Slenter vervolgens door de gezellige en trendy wijk Pietermaai en zijn kathedraal en geniet van een lekkere lunch in een van de hippe bars of cafeetjes. Loop vervolgens over de Koningin Emmabrug, de enige drijvende houten brug ter wereld, naar de wijk Otrobanda aan de overkant en bezoek hier bijvoorbeeld het Kura Hulanda Museum waar u meer kunt leren over het koloniale verleden van Curaçao.

  Nadat u alles van Willemstad heeft gezien, is het tijd om met de huurauto alle andere mooie plekken op de rest van het eiland te verkennen. Curaçao heeft prachtige natuur en natuurparken zoals Shete Boka en Christoffel die bijna het hele noordelijke deel van het eiland beslaan. Bewonder alle rijke flora en fauna tijdens een wandeling door de parken en beklim de 372 meter hoge Christoffelberg, het hoogste punt van Curaçao. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. Voor ultieme ontspanning kunt u relaxen onder de warme tropische zon op een van de vele witte zandstranden aan de turquoise zee. Curaçao is een waar duik- en snorkelparadijs, dus de liefhebbers onder ons kunnen duiken of snorkelen tussen het tropische zeeleven waaronder zeeschildpadden en prachtige koraalriffen in de spectaculaire onderwaterwereld.

  Een auto huren in Willemstad staat garant voor een onvergetelijke rondreis door Willemstad en over de rest van Curaçao. Doordat Auto Europe samenwerkt met verschillende internationale en lokale autoverhuurbedrijven kunnen wij onze klanten een grote selectie aan huurauto’s aanbieden voor de beste prijzen. Wij hebben meer dan 24.000 ophaal- en inleverlocaties in meer dan 180 landen. Er zit dus altijd wel een auto tussen die het beste past bij uw wensen en behoeften. Boeken van eenvoudig online via de zoekmachine of telefonisch via +31 85 001 2614. Liever eerst ervaringen van onze andere klanten lezen? Dat kan op onze pagina met autohuur beoordelingen in Willemstad.

  Hoe is het verkeer in Willemstad?

  Over het algemeen is het verkeer in Willemstad en op de rest van Curaçao veilig, maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten tijdens de autohuur die afwijken van Nederlandse verkeersregels. Zo is het toegestaan om zowel rechts als links in te halen, dus let hier goed op bij het verwisselen van de rijbaan. De ringweg rond Willemstad heeft twee rijstroken per rijrichting, alle andere wegen hebben maar één rijstrook per rijrichting, en opstoppingen komen vrijwel alleen voor op deze ringweg, vooral tijdens spitsuren. Op de rest van Curaçao zijn er nagenoeg nooit files. Net als in Nederland heeft het verkeer op een rotonde normaal gesproken voorrang op bestuurders die de rotonde op willen rijden. Echter staan er bij sommige rotondes geen borden of haaientanden die dit aangeven en in deze gevallen heeft het verkeer van rechts altijd voorrang, dus de bestuurders die de rotonde op willen rijden. Bij twijfel dus voor de zekerheid voorrang verlenen. Een andere uitzondering is dat bij T-splitsingen het doorgaande verkeer altijd voorrang heeft en niet het verkeer van rechts. Waar u ook op moet letten is dat de wegen vaak spekglad zijn nadat het heeft geregend. Minder dus de snelheid en houdt voldoende afstand om ongelukken te voorkomen. Ook de straatverlichting en soms ook de verlichting van andere auto’s is niet altijd optimaal waardoor u tijdens het autorijden in het donker goed moet blijven opletten. Gelukkig zijn de belangrijkste wegen geasfalteerd en over het algemeen wel goed onderhouden, maar kijk alsnog goed uit voor eventuele gaten en hobbels in de wegen om schade aan uw huurauto te voorkomen, vooral op de secundaire wegen. Er zijn veel kleine straatjes in Willemstad, dus een goede lokale wegenkaart is geen overbodige luxe. Tenslotte is het handig om te weten dat u met een Nederlands rijbewijs op Curaçao mag rijden. Kijk op onze website voor meer informatie over de verkeersregels in Willemstad en op de rest van Curaçao.

  Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Willemstad?

  Een parkeerplaats vinden in Willemstad is geen moeilijke opgave, wel is het vaak betaald parkeren, hoewel de parkeertarieven absoluut niet hoog zijn. Zo betaalt u per uur maar 1 ANG (ongeveer 0,50 euro). Er is een gratis parkeerterrein aan het Waaigat, maar het is wel een onbewaakt parkeerterrein en het gebeurt relatief vaak dat er wordt ingebroken in auto’s op Curaçao. Ook parkeren op straat is niet gratis en geen al te veilige optie. Het beste kunt u de huurauto voor alle zekerheid parkeren in een bewaakte (en betaalde) parkeergarage, bijvoorbeeld aan de Pietermaai in Willemstad. Haal in ieder geval altijd alle waardevolle spullen uit de auto en laat eventueel het dashboardkastje en de bagageruimte open om te laten zien dat er niks waardevols in ligt.

  De luchthaven van Willemstad

  De enige luchthaven op het eiland is Curaçao Hato Airport of ook wel Willemstad Airport genoemd. Het ligt op ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van Willemstad. Vanaf de luchthaven wordt gevlogen op een aantal bestemmingen in Noord- Midden- en Zuid-Amerika, Europa, en binnen het Caribisch gebied. De enige steden in Europa met een rechtstreekse verbinding met Curaçao zijn Amsterdam, Brussel, en Frankfurt. Met dagelijkse vluchten uit Amsterdam, Miami, Panama, en Bogota komen de meeste passagiers uit Nederland en de Verenigde Staten. Het vliegveld heeft één terminal dat uit twee verdiepingen bestaat.

  Curaçao Hato International Airport (CUR)
  Adres: Plasa Margaret Abraham, Willemstad, Curaçao
  Website: https://www.curacao-airport.com
  Telefoon: +5999 8391 980

  Vliegmaatschappijen die rechtstreeks van Nederland naar Curaçao Hato Airport vliegen zijn: KLM en TUI fly.

  Wat te doen in Willemstad

  Willemstad is centraal gelegen op het eiland en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet zo gek, want het heeft tal van interessante historische bezienswaardigheden. Misschien wel het meest bekende stukje van Curaçao is de Handelskade in de wijk Punda met zijn prachtige gekleurde koloniale herenhuizen, ook wel landhuizen genoemd. Hier ziet u de Nederlandse invloeden uit het verleden toen Curaçao een Nederlandse kolonie was terug in de gebouwen. Tijdens de autohuur in Willemstad zijn er genoeg dingen om te zien en te doen in de stad. Hieronder hebben wij er een aantal op een rijtje gezet.

  • Museum Kura Hulanda: In de 17e eeuw was Curaçao het middelpunt van de trans-Atlantische slavenhandel waar slaven uit Afrika aankwamen en werden verkocht aan Europese handelaren. De slavernij heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Curaçao en het heeft bijgedragen aan het huidige Curaçao. In het Kura Hulanda museum, opgericht in 1999 door Jacob Gelt Dekker voor het behoud van deze geschiedenis, kunt u meer leren over het slavernijverleden. Van het gevangen nemen van slaven tot aan de hervestiging. Ook is er een reconstructie van een slavenschip. Verder zijn er tentoonstellingen over de trans-Atlantische slavenhandel, maar ook over bijvoorbeeld Afrikaanse slaven in Brazilië en de Marron culturen van Suriname. Daarnaast vindt u in het museum de grootste collectie aan historische Afrikaanse voorwerpen van het Caribisch Gebied. Het museum ligt in de wijk Otrabanda in Willemstad en is daarom makkelijk te bereiken.

  • Tuk Tuk stadstour: Hoewel Willemstad prima te voet te ontdekken is, is een Tuk Tuk stadstour toch wel een ware belevenis en een leuke manier om de stad en zijn vele bezienswaardigheden beter te verkennen. Van de statige koloniale gebouwen in wijk Scharloo en de drijvende markt waar Venezolaanse handelaren tropische vruchten verkopen vanaf hun bootjes, tot aan de Kathedraal van Pietermaai, de oudste synagoge op het westelijk halfrond dat nog steeds in gebruik is, en het Fort van Amsterdam uit 1635. U ziet het allemaal tijdens de Tuk Tuk tour door de stad waarbij de chauffeur tevens dient als de gids en u van alles zal vertellen.

  • Koningin Emmabrug: In het centrum van Willemstad ligt de Koningin Emmabrug die de wijken Punda en Otrobanda verbindt. Wat deze 168 meter lange brug bijzonder maakt, is dat het de enige drijvende houten brug ter wereld is. Wanneer een boot of schip wilt passeren, wordt de brug door de brugwachter in zijn gehele lengte naar de kant van Otrobanda gevaren zodat de boot erlangs kan. Mensen die naar de overkant willen terwijl de brug open is, kunnen gebruik maken van de gratis veerpont die een stukje verderop wordt ingezet.

  • Wijk Pietermaai: Misschien wel een van de leukste wijken is de karakteristieke wijk Pietermaai aan de zuidkust van het eiland. Ooit een vervallen wijk waar veel zwervers woonden, is het nu een van de hipste wijken van het eiland vol met trendy clubs en bars, gezellige restaurantjes, winkeltjes, kleine hotelletjes, en vooral prachtige kleurrijke huizen. In de wijk staat ook de bekende rooms-katholieke Kathedraal van Pietermaai.

  • Fort Amsterdam: In de wijk Punda is Fort Amsterdam gevestigd aan de ingang van de haven. In 1935 werd begonnen met de bouw van het fort onder leiding van Johan van Walbeek en het was bedoeld als verdedigingswerk. Tevens diende het als hoofdkantoor van de West-Indische Compagnie (WIC). Tegenwoordig zetelt de regering van Curaçao in het voormalige fort. Naast Fort Amsterdam zijn er nog zeven andere forten op het eiland te vinden, zoals Fort Beekenburg, Fort Nausau, en Fort Waakzaamheid.

  • Curacao Likeur Distilleerderij bij Landhuis Chobolobo: Iedereen kent waarschijnlijk wel de likeur Blue Curaçao, maar wist u dat deze ook echt op Curaçao wordt geproduceerd? De likeur wordt namelijk gemaakt met de gedroogde schillen van de Laraha, een citrusvrucht dat alleen op Curaçao groeit. Leer meer over de herkomst en het productieproces van deze likeur bij de Curacao Likeur Distilleerderij bij Landhuis Chobolobo. Hoewel het landhuis en de distilleerder gratis toegankelijk zijn, kunt u voor een complete ervaring ook een betaalde rondleiding van een klein uurtje boeken waarbij u aan het einde mag genieten van een proeverij die bij de prijs inbegrepen zit. In het landhuis kunt u daarnaast ook meer leren over andere lokale producten.

  Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Willemstad?

  Het voordeel van Curaçao is dat het niet zo’n heel groot eiland is waardoor onze autoverhuur in Willemstad de ideale manier is om makkelijk het hele eiland kunt ontdekken. Tijdens uw bezoek aan Curaçao mogen de onderstaande dagtochten zeker niet ontbreken.

  Duiken en snorkelen met zeeschildpadden

  Curaçao is een waar duik- en snorkelparadijs dankzij de spectaculaire onderwaterwereld vol met prachtige (kunstmatige) koraalriffen, onderwatergrotten, kleurrijke tropische vissen, en zelfs zeeschildpadden en dolfijnen! Er zijn meerdere goede duik- en snorkelplekken te vinden op het eiland. Vooral bij Playa Grandi bij Westpunt is de kans dat u zeeschildpadden zult zien zeer groot, omdat de vissers hier tijdens het schoonmaken van vissen restjes vis in het water gooien waar de schildpadden gretig op af komen. Een andere populaire plek is Tugboat, maar ook Playa Porto Mari, Playa Lagun zijn goede plekken voor snorkelen of duiken.

  Curaçao Sea Aquarium

  In 1984 werd ten oosten van Willemstad het zeeaquarium geopend waar de onderwaterwereld van Curaçao centraal staat. Leuk en bijzonder om te doen in het aquarium is een ritje in de observatieboot waarmee u meer kunt zien van deze onderwaterwereld, van het zeeleven bestaande uit gekleurde tropische vissen, zeeschildpadden, pijlstaartroggen, en haaien, tot aan de prachtige koraalriffen en scheepswrakken. De tocht duurt ongeveer een uur. Verder vindt u in het zeeaquarium ook de Dolphin Academy waar u onder andere kunt zwemmen met dolfijnen en waar trainers laten zien hoe ze dolfijnen kunstjes leren.

  Nationale Parken Shete Boka en Christoffel

  De naast elkaar gelegen nationale parken Shete Boka en Christoffel die bijna het hele noordelijke deel van het eiland beslaan, zijn een aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars. Shete Boka betekent “zeven inhammen of baaien” en zoals de naam al vermoedt, vindt u in dit park diverse inhammen en baaien in het park, waarvan de meesten beschermde broeiplekken van schildpadden zijn. Verder lopen er rondzwervende geiten rond en zijn er diverse uitzichtpunten zoals Boka Pistol waar het ruige zeewater omhoog spat tegen de rots. Christoffel bestaat uit drie voormalige plantages en een mijnbouwcomplex en in het gebied vindt u veel kerkuilen, herten, tropische vogels, en zo’n 450 verschillende plantensoorten. Het hoogste uitzichtpunt en tevens het hoogste punt van Curaçao is de 377 meter hoge Christoffelberg. Vanaf de top heeft u een fantastisch uitzicht over Curaçao.

  Klein Curaçao

  Een eiland met prachtige hagelwitte stranden en een kraakheldere turquoise zee (bijna) helemaal voor uzelf? Dat kan op Klein Curaçao, een klein onbewoond eilandje voor de kust van Curaçao dat maar twee vierkante kilometer groot is. Verschillende bootmaatschappijen organiseren dagelijkse dagtochten naar dit kleine eiland waarbij u in de ochtend vertrekt en aan het einde van de middag of begin van de avond weer terugvaart naar Curaçao. Tijdens uw bezoek aan Klein Curaçao kunt u genieten van een wandeling over de heerlijke witte zandstranden of van de spectaculaire onderwaterwereld tijdens snorkelen. Wandel ook even naar de vervallen vuurtoren in het midden van het eilandje en het oude scheepswrak aan de andere kant dat beide overblijfselen zijn van het slavernijverleden. Prachtige foto’s gegarandeerd op dit kleine paradijs!

  Onderweg in en rondom Willemstad

  Het openbaar vervoer op Curaçao bestaat uit bussen en taxi’s waarvan de bus de goedkoopste optie is. Een ritje met de taxi kan behoorlijk prijzig zijn, afhankelijk van waar u heen wilt. De snelste en meest comfortabele én goedkope optie is een auto huren in Willemstad. Het heeft als voordeel dat u plekken kunt bereiken waar het openbaar vervoer niet komt en u bent niet afhankelijk van de bussen die niet altijd op tijd en/of regelmatig rijden. Bovendien is het busvervoer van en naar het vliegveld beperkt waardoor een auto huren op de luchthaven van Curaçao meestal de beste optie is. In dat geval bent u met 25 minuten in Willemstad en zowel Jan Thiel als Westpunt liggen ieder op een ruim half uur rijden. Indien u toch liever de auto in Willemstad zelf ophaalt, ligt het populaire strand Mambo Beach op slechts 11 minuten (in tekst over Curaçao heb ik “kilometer” staan) rijden en Westpunt op een klein uurtje terwijl het strand Playa Porto Mari op een kleine drie kwartier rijden van Willemstad ligt.

  Bus

  Er rijden twee soorten bussen, namelijk mini busjes in en rondom het centrum van Willemstad en grote bussen (ook wel Konvooi genoemd). Deze laatste bussen rijden over het gehele eiland en brengen u langs allerlei bezienswaardigheden. De bussen hebben vaste haltes en vertrekken gemiddeld één keer per uur binnen Willemstad en ongeveer elke twee uur naar plaatsen op de rest van het eiland. De twee belangrijkste busstations liggen op het Waaigatplein in Punda en aan de Sebastopolstraat in Otrobanda. Met maar 0,50 euro tot 1,25 euro per rit is de bus een goedkope optie. Het nadeel is echter dat de bussen niet altijd trouw volgens de dienstregeling rijden, houd hier dus rekening mee wanneer u met de bus naar het vliegveld wilt reizen. De kleine busjes in en rondom Willemstad rijden onregelmatig en hebben geen vaste haltes. Ze kunnen overal worden aangehouden en vervolgens overlegt u met de chauffeur waar u heen wilt. Tenslotte hebben sommige restaurants een shuttle service tussen het restaurant en diverse toeristische accommodaties waardoor u tijdens het diner toch kunt genieten van een alcoholisch drankje. Met de bus van en naar het vliegveld kan met de busmaatschappij Autobus. Bus 4B rijdt elk uur in ongeveer 20 minuten naar de wijk Otrobanda in het centrum van Willemstad, bus 9A rijdt naar Westpunt, en bus 6A rijdt richting Caracasbaai. De bussen rijden tussen ongeveer 07:00 uur en 21:00 uur.

  Taxi

  De taxi’s op het eiland zijn te herkennen aan het kenteken dat begint met “TX” en het gele taxibordje op het dak. De ritprijzen van taxi’s kunnen behoorlijk oplopen en daarmee is de taxi vooral geschikt voor kleinere afstanden, bijvoorbeeld van het vliegveld naar uw accommodatie. Van het vliegveld naar Willemstad kost zo’n 55 ANG (ongeveer 28 euro) en naar Jan Thiel zo’n 80 ANG (ongeveer 40 euro). Hoewel er vaste prijzen gelden voor standaard routes, houden de chauffeurs zich hier niet altijd aan en bovendien zijn niet alle taxi’s uitgerust met een metertje. Spreek dus altijd voor de zekerheid vóór vertrek met de chauffeur de precieze ritprijs af.

  Handige links

  Toeristische informatie Curaçao