Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NEDERLANDSE ANTILLEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Nederlandse Antillen

  Algemene informatie
  De Nederlandse Antillen bestaan uit zes grote eilanden en nog een aantal kleinere eilandjes. De benedenwindse eilanden zijn Aruba, Bonaire en Curaçao. De bovenwindse eilanden zijn Saba, Sint Eustasius en Sint Maarten. Deze eilanden maakten allen tot 10 oktober 2010 deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad van de Nederlandse Antillen is Willemstad op Curaçao. Geniet van de prachtige stranden en het heerlijke weer in dit Caribische deel van Nederland.

  Vereisten
  Als u op Nederlandse Antillen een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar voor autohuur.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden op de Nederlandse Antillen zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 60 km/h

  Verkeersregels
  Op de Nederlandse Antillen rijdt men rechts en bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Bij een T-splitsing hebben bestuurders die op de doorgaande weg rijden altijd voorrang, ook als zij van links komen. Op de verschillende eilanden kunnen ter plaatse afwijkende verkeersregels gelden.

  Brandstof
  De meeste tankstations hebben pompbedienden die voor u tanken. Sommige tankstations zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen op de Nederlandse Antillen.

  Parkeren
  In Willemstad moet u in het centrum betaald parkeren. Aan de rand van de stad zijn parkeerplaatsen, waar u uw huurauto gratis kunt parkeren. Parkeren is niet toegestaan wanneer er gele lijnen langs de weg lopen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur op de Nederlandse Antillen vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  U mag met uw huurauto op de Nederlandse Antillen niet naar andere landen reizen. Indien u meer informatie wilt over autohuur op de Nederlandse Antillen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur en internationale one way autohuur is niet toegestaan.