Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  VOORDELIGE AUTOVERHUUR IN BONAIRE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd
  Waarom via ons boeken?
  • Vergelijk verhuurders voor de beste tarieven
  • Geen annuleringskosten tot 48 uur voor aanvang van de autohuur
  • Geen creditcardkosten
  • Callcenter 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 24.000 verhuurlocaties wereldwijd

  Auto huren op Bonaire met Auto Europe

  Bonaire maakt onderdeel uit van Caribisch Nederland en is in die hoedanigheid een bijzondere gemeente van Nederland. Het Caribische eiland staat bekend om de vele watersporten die men hier kan doen, voornamelijk duiken. De zon schijnt hier vrijwel het hele jaar door, hoewel er in de winter iets meer kans is op neerslag. Alhoewel er in het Caribisch gebied orkanen en tropische stormen voorkomen is de kans dat deze Bonaire bereiken klein. Of u hier nu wilt overwinteren, stage wilt lopen of heerlijk vakantie wilt vieren, u moet gewoon een auto huren op Bonaire via Auto Europe zodat u optimaal van dit prachtige eiland kunt genieten!

  Haal meer uit uw autoverhuur op Bonaire

  Naast het huren van een auto kunt u hier ook prima een scooter huren of paardrijden op het strand. Indien u kiest voor autoverhuur op Bonaire vindt u hieronder enkele regels:

  Verkeersregels en tankstations

  • Pas op voor overstekend wild. Zowel overdag als 's nachts kunnen wilde ezels, wilde geiten en andere dieren plotseling de weg oversteken. Rijd dus voorzichtig en wees alert.
  • Bij regen kan het wegdek enorm glad worden. Pas dus uw snelheid aan.
  • Er zijn geen stoplichten op Bonaire. Houd u zich echter wel aan de maximum toegestane snelheid.
  • Wanneer u wilt tanken moet u eerst betalen. Zodra de hoeveelheid betaalde brandstof is bereikt stopt de pomp automatisch met tanken.

  Tolwegen

  Een auto huren is de beste manier om zoveel mogelijk van het eiland te zien. U kunt op Bonaire kiezen uit twee toeristische routes; een route loopt over het zuidelijke deel, de ander loopt over het noordelijke deel. Er zijn echter geen tolwegen op Bonaire.

  Leeftijdseisen

  Voor een auto huren op Bonaire moet de bestuurder minstens drieëntwintig jaar oud zijn. Ook geldt er een maximum leeftijd van vijfenzeventig jaar. U kunt het beste de Algemene Voorwaarden van uw boeking doorlezen, of contact opnemen met onze reserveringsmedewerkers of er wellicht andere toeslagen van kracht zijn omtrent leeftijd.

  Valuta

  Op Bonaire betaalt men met de Amerikaanse dollar. Wanneer u euro's wilt wisselen kunt u hiervoor het beste naar een bank gaan. U kunt op Bonaire met de grotere en bekende creditcards betalen zoals MasterCard, Visa en American Express. U kunt hier tevens geld ophalen en betalen met uw pinpas.

  Tijdsverschil

  De tijdzone van Nederland is tijdens de wintertijd UTC +1 en tijdens de zomertijd UTC +2; de tijdzone van Bonaire is UTC -4. Dit betekent dat in de wintertijd het tijdsverschil vijf uur is, en in de zomertijd zes uur.

  Woordenlijst

  De officiële taal van Bonaire is het Nederlands. Een groot deel van de bevolking spreekt echter ook Papiaments, Spaans en Engels. Hieronder hebben we een lijstje opgesteld van enkele handige woorden en zinnen in het Papiaments:

  Hallo - Halo
  Goedemorgen - Bon dia
  Goedemiddag - Bon tardi
  Goedenavond - Bon nochi
  Waar is het dichtstbijzijnde politiebureau? - Unda E warda di police ta keda?
  Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? - Unda E hospital mas serka ta keda?
  Waar is de dichtstbijzijnde pinautomaat? - Unda E pinautomaat ma's serka ta keda?
  Kan ik betalen met mijn creditcard? - Mi por paga ku mi creditcards?
  Kan ik betalen met mijn bankpas? - Mi por paga ku mi bank pas?
  Hoeveel kost dit? - Kwantu pa E saki?
  Dank u wel - Masha danki
  Houd het wisselgeld maar - Keda ku E cent large numa

  Elektriciteit

  De netspanning op Bonaire is 110-130 volt en 50Hz. Het beste is om een verloopstekker mee te nemen wanneer u op reis gaat.

  Informatie over de visa en ambassade

  Indien u naar Bonaire wilt reizen moet u in het bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort. Hoewel dit eiland deel uitmaakt van Nederland dient u wel een geldig reisdocument bij u te hebben. Wij raden aan dat uw paspoort tot zes maanden nadat u in Nederland bent gearriveerd geldig is.

  Aangezien Bonaire als Caribisch Nederland deel uitmaakt van Nederland is er geen ambassade of consulaat op het eiland. In noodgevallen kunt u 911 bellen. Dit is het alarmnummer van de politie.

  Handige links

  Toeristische informatie

  Infographic Duiken