Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN ZWEDEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Zweden

  Algemene informatie
  Het netwerk van snelwegen en secundaire wegen in Zweden is één van de beste in Europa. De snelweg, beter bekend als de Motorvag, loopt tussen Stockholm, Göteborg, Malmö en verbindt Stockholm met de noordelijke kustregio in Zweden. De wegen in Zweden lopen door het gevarieerde landschap van bossen en kustgebieden. Reis met uw autohuur in Zweden naar de bergen in het noorden en bezoek de Skane regio met haar kastelen en prachtige stranden in het zuiden. Het is mogelijk om over de gehele lengte van Zweden van het noorden naar het zuiden te rijden.

  Vereisten
  Om in Zweden een auto te kunnen huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 7 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Zweden zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 70 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Zweden rijdt men rechts en trams moeten aan de rechterkant worden gepasseerd. Bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,2.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 07.00 en 22.00 uur. Er zijn ook automatische pompen (Sedel Automat), die na sluitingstijd werken en contant geld accepteren.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Zweden, maar voor de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken moet wel tol betaald worden.

  Parkeren
  In de meeste Zweedse steden kunt u tussen 08.00 en 18.00 uur parkeren bij een parkeerautomaat of met een van te voren gekocht parkeerticket, dat een bepaalde tijd geldig is. Parkeren is alleen toegestaan aan de rechterkant van de weg. Zweden heeft erg hoge boetes voor parkeerovertredingen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.