Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN TURKIJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Turkije

  Algemene informatie
  Turkije heeft een goed onderhouden wegennet dat de dorpen, steden en populaire toeristische gebieden met elkaar verbindt. Door de Turkse overheid werd en wordt nog steeds flink geïnvesteerd om de nationale wegen te verbeteren. Het aantal voertuigen op de Turkse wegen ligt laag in vergelijking met internationale standaards. Turkije biedt u een prachtige mediterrane kustlijn, met leuke kustplaatsen en Romeinse ruïnes en kastelen. Izmir en Istanbul zijn levendige steden die hun oude charme hebben behouden.

  Vereisten
  Om in Turkije een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Voor een aantal autocategorieën geldt een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Turkije. Veiligheidsgordels zijn verplicht en kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Turkije zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Turkije rijdt men rechts. Voorzichtigheid is geboden in landelijke gebieden waar u boerenkarren en dieren op de weg kunt tegenkomen. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  De meeste tankstations in Turkije zijn over het algemeen geopend tussen 06.00 en 22.00 uur. Langs de snelwegen zijn de tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Op een aantal snelwegen in Turkije wordt tol geheven.

  Parkeren
  Er zijn geen parkeermeters in Turkije. Parkeerwachten controleren de straten en innen boetes voor fout geparkeerde auto´s. De meeste steden hebben parkeergarages en openbare parkeerplaatsen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor alle autocategorieën en voor het reizen naar bepaalde landen. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen van 0 tot 60 euro gerekend kunnen worden. Er is geen internationale one way autohuur vanuit Turkije beschikbaar.