Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN TUNESIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Tunesië

  Tunesië is het kleinste land in Noord-Afrika. Het meet ongeveer 805 kilometer van noord naar zuid en circa 322 kilometer van oost naar west. Het wegennet is vrij uitgebreid en van goede kwaliteit, zodat u relatief eenvoudig de toeristische bestemmingen in de meeste delen van het land kunt bezoeken. Er zijn goede verbindingen met de wegennetten van de buurlanden van, maar huurauto´s mogen Tunesië niet verlaten. Brandstof is goedkoop en overal verkrijgbaar.

  Vereisten
  Als u in Tunesië een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen voor autoverhuur in Tunesië.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Tunesië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Tunesië geldt: rechts rijden en links inhalen. De bewegwijzering is doorgaans tweetalig, in het Arabisch en Frans. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. De maximumsnelheden op de wegen worden echter vaker door de conditie van de wegen bepaalt, als door verkeersborden

  Brandstof
  Brandstof is goedkoop in Tunesië en tankstations vindt u overal in het land.

  Tol
  Er is een tolsnelweg tussen Tunis en Sousse. Het toltarief ligt tussen de 2 en 3 euro.

  Parkeren
  Straten in de grote steden van Tunesië hebben meestal parkeermeters waar u twee uur kunt parkeren. Betaald parkeren en parkeergarages zijn niet zo gebruikelijk.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Auto´s die in Tunesië gehuurd zijn, mogen het land niet verlaten.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar en voor sommige routes worden extra toeslagen gerekend van circa 12 tot 32 euro. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.