Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN SLOWAKIJE

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Slowakije

  Algemene informatie
  Het snelwegennet in Slowakije wordt steeds verder uitgebouwd. De hoofdsteden Bratislava en Wenen zijn reeds met elkaar verbonden. Naast de snelwegen zijn er in Slowakije vele doorgaande lokale wegen waarover u uw bestemming uitstekend kunt bereiken

  Vereisten
  Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten. Als u in Slowakije een auto wilt huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Voor bepaalde autocategorieën geldt een maximumleeftijd van 70 jaar voor autoverhuur in Slowakije.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Slowakije zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Slowakije rijdt men rechts en trams moeten aan de rechterkant worden ingehaald. Bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang. In het verkeer geldt een absoluut alcoholverbod.

  Brandstof
  De meeste tankstations langs de snelwegen zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Alle voertuigen die in Slowakije gebruik maken van de snelweg moeten een tolvignet hebben. Tolvignetten zijn verkrijgbaar bij grenskantoren en bij tankstations aan de grens.

  Parkeren
  U moet altijd aan de rechterkant van de straat parkeren, met uitzondering van straten met éénrichtingsverkeer waar u ook aan de linkerkant mag parkeren. In de meeste binnensteden is parkeren alleen op bepaalde parkeerplaatsen toegestaan.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden, maar reizen naar Italië is op aanvraag. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.