Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN SERVIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Servië

  Algemene informatie
  Servië is verdeeld in twee geografisch verschillende delen. Het noordelijke deel is vlak en heeft vruchtbare akkers zo ver het oog reikt. In het zuiden vindt u bergen en bossen. Houdt u uw brandstoftank in de gaten, want buiten de grote steden vindt u niet zo vaak tankstations.

  Vereisten
  Als u in Servië een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 2 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen voor autoverhuur in Servië. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar mogen niet voorin de auto zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Servië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Servië rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Verkeer dat van rechts komt, heeft eveneens voorrang. Op smalle bergwegen moet die auto voorrang verlenen, die het makkelijkst kan uitwijken. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,3.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn op werkdagen over het algemeen geopend tussen 08.00 en 18.00 uur. In de steden zijn de meeste tankstations in het weekend geopend.

  Tol
  In Servië moet op verschillende snelwegtrajecten tol betaald worden.

  Parkeren
  In de grote steden in Servië zijn er meerdere bewaakte parkeerplaatsen. In Servië kunt u parkeren met een Servische parkeerschijf. Een Nederlandse parkeerschijf is in Servië niet geldig. ’s Avonds en ’s nachts is parkeren meestal gratis.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is tegen een extra toeslag beschikbaar tussen Belgrado, Krajevo, Nis en Novi Sad. Internationale one way autohuur is niet beschikbaar.