Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN QATAR

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Qatar

  Algemene informatie
  In Qatar (ook wel als Katar geschreven) vindt u een goed uitgebouwd wegennet. Door de hoofdstad Doha loopt een snelweg, in de rest van het land zijn er voornamelijk doorgaande wegen. Er zijn snelwegverbindingen met de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

  Vereisten
  Als u in Qatar een auto wilt huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs is voor autoverhuur in Qatar verplicht.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Qatar zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Qatar rijdt men rechts. De verkeersborden zijn overwegend in het Arabisch en deels ook in het Engels.

  Brandstof
  Brandstof is in Qatar een stuk goedkoper dan in Nederland. Bij tankstations moet u contant betalen, creditcards worden vaak niet geaccepteerd. U hoeft niet zelf te tanken, dat wordt door een medewerker van het tankstation voor u gedaan.

  Tol
  In Qatar zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  Parkeren is meestal gratis, maar in de stadscentra van de grote steden moet u wel betaald parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor het reizen naar andere landen. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  U mag met uw huurauto Qatar niet verlaten. Als u meer informatie wilt over het reizen naar andere landen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur en internationale one way autohuur is in Qatar toegestaan.