Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NIEUW-ZEELAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in de Nieuw-Zeeland

  Algemene informatie
  Een reis met autohuur in Nieuw-Zeeland strekt zich vaak uit over de noordelijke en zuidelijke eilanden van het land. Indien u op beide eilanden wilt reizen, laat het ons dan weten. Huurauto´s zijn namelijk niet toegestaan op de veerboten die tussen de eilanden varen. Auto Europe kan voor u een huurauto regelen, zodra u van de veerboot weer aan wal stapt. Informeer bij ons naar de details!

  Vereisten
  Om in Nieuw-Zeeland een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Nieuw-Zeeland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h

  Verkeersregels
  In Nieuw-Zeeland geldt: links rijden en rechts inhalen. De voorrangsregels op een kruising wijken af van de Nederlandse voorrangsregels. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8.

  Brandstof
  Tankstations zijn in de grote steden doorgaans 24 uur per dag geopend, net als in kleinere plaatsen en langs de snelwegen.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Nieuw-Zeeland.

  Parkeren
  In de meeste steden in Nieuw-Zeeland zijn parkeermeters. In stedelijke gebieden zijn tegen betaling parkeerplaatsen beschikbaar.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In Nieuw-Zeeland verstrekken onze inclusieftarieven ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher. Een aanvullende verzekering (Super CDW) kan u ter plaatse aangeboden worden om het eigen risico tot een minimum te beperken.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Het is niet toegestaan om met een huurauto op de veerboten tussen het Noorder- en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Wanneer u tussen de twee eilanden wilt reizen, moet u uw huurauto achterlaten bij de veerboothaven op het Noordereiland (Wellington) en met de veerboot naar het Zuidereiland (Picton) varen, of omgekeerd. U krijgt dan een nieuwe huurauto wanneer u in de veerboothaven aankomt. Neem 24 tot 48 uur van te voren contact op met uw autoverhuurmaatschappij, zodat zij tijdig een volgende huurauto voor u kunnen regelen.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen locaties op hetzelfde eiland, met een minimumduur van 3 dagen. Wanneer u tussen het Noorder- en het Zuidereiland reist, laat dat ons bij uw boeking weten, zodat wij kunnen regelen dat uw autohuur tussen de twee eilanden wordt opgesplitst.