Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN NAMIBIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Namibië

  Algemene informatie
  Het wegennet in Namibië is goed uitgebouwd. Ondanks de vele onverharde wegen, zijn de meeste wegen goed en de internationale verkeersborden zijn eenvoudig te begrijpen.

  Vereisten
  Als u in Namibië een auto wilt huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Voor het huren van een auto heeft u een internationaal rijbewijs nodig. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten voor autoverhuur in Namibië een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Namibië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Namibië geldt links rijden en rechts inhalen. Op kruispunten wordt de voorrangssituatie doorgaans met verkeersborden aangegeven. Wanneer dat niet het geval is, wordt enige voorzichtigheid geboden. Vanwege kuilen in de weg wordt een hoge rijsnelheid op wegen buiten de bebouwde kom afgeraden.

  Brandstof
  Brandstof is in Namibië in de regel goedkoper als in Nederland. Tankstations zijn overal in de grotere steden. Over het algemeen is er geen zelfbediening.

  Tol
  In Namibië zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  U kunt uw huurauto in Namibië het beste parkeren op één van de bewaakte parkeerplaatsen met parkeerwachten. Tegen een kleine betaling kunt u uw auto daar veilig achterlaten.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in andere Afrikaanse landen gereden worden. Auto Europe heeft speciale voorwaarden voor het reizen naar andere landen. Meestal moet u ter plaatse een toeslag betalen voor de grensovergang. Bij de boeking van een huurauto moet u reeds aangeven, of u van plan bent om met de huurauto naar een ander land te reizen, zodat de autoverhuurder ter plaatse daarvoor toestemming kan geven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden.