Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN MALEISIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Maleisië

  Algemene informatie
  Maleisië is een veelzijdig land in Azië. De hoofdstad Kuala Lumpur is een bruisende metropool waar het leven 24 uur per dag door gaat. De stad is vooral bekend vanwege de twee zeer hoge Petronas torens. Maleisië heeft een goed uitgebouwd wegennet. In tegenstelling tot Nederland, rijdt men met autoverhuur in Maleisië aan de linkerkant van de weg.

  Vereisten
  Om in Maleisië een auto te kunnen huren moet u minstens 23 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 70 jaar voor autohuur.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Maleisië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Maleisië geldt rechts rijden en links inhalen. Bestuurders die van rechts komen, hebben voorrang.

  Brandstof
  Brandstof is in Maleisië relatief goedkoop. Buten de steden zijn niet overal tankstations, dus denk eraan tijdig te tanken. In de grote steden vindt u voldoende tankstations.

  Tol
  In Maleisië zijn geen tolwegen.

  Parkeren
  In de meeste veerboothavens zijn bewaakte parkeerplaatsen, waar u tegen betaling een parkeerplaats kunt huren. In de grote steden kunt u een parkeerbonnenboekje kopen. Deze bonnen vult u met de juiste parkeergegevens in en legt u zichtbaar op uw dashboard.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking met korting als u deze van te voren boekt. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Het reizen naar andere landen, bijv. Singapore, is niet toegestaan.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.