Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN LITOUWEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Litouwen

  Algemene informatie
  Litouwen is één van de Baltische staten en ligt aan de Oostzee. Litouwen heeft prachtige natuur en vele interessante historische bezienswaardigheden. Bezoek met uw autoverhuur in Litouwen de nationale natuurparken, waar u zowel dichte naaldbossen, als moerassen en meren vindt.

  Vereisten
  Als u in Litouwen een auto wilt huren moet u minstens 18 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Litouwen zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 60 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 130 km/h

  Verkeersregels
  In Litouwen rijdt men rechts en telefoneren is tijdens het autorijden verboden. Het is in Litouwen verplicht om overdag met dimlicht te rijden.

  Brandstof
  Tankstations zijn in Litouwen over het algemeen geopend tussen 08.00 en 20.00 uur.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Litouwen.

  Parkeren
  Het zoeken naar een parkeerplaats in de binnensteden van Litouwen is niet gemakkelijk. Het is daarom beter uw huurauto buiten de stadscentra te parkeren. Parkeren in de stad kost circa 3 Litas, buiten de stad parkeren kost tussen de 1 en 2 Litas. Parkeerautomaten geven geen wisselgeld, dus zorg ervoor dat u altijd genoeg kleingeld bij u heeft, als u met uw huurauto in Vilnius onderweg bent.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan. De toeslagen voor one way autohuur variëren en zijn afhankelijk van de verhuurlocatie, de huurautocategorie en het autoverhuurbedrijf. De toeslagen dienen ter plaatse bij het afhalen van de huurauto te worden betaald.