Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN LETLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Letland

  Algemene informatie
  Letland ligt aan de Baltische kust en grenst aan Estland in het noorden, Litouwen in het zuiden, Rusland in het oosten en Wit-Rusland in het zuid-oosten. De kustgebieden zijn redelijk vlak, maar de binnenlanden en het oosten van Letland zijn heuvelachtig met uitgestrekte bossen en meren. De hoofdstad Riga ligt aan de kust en andere steden die u zeker niet mag overslaan met uw autoverhuur in Letland, zijn Daugavpils, Liepaja, Jelgava en Jurmala.

  Vereisten
  Om in Letland een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Letland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  In Letland rijdt men rechts en het is niet toegestaan stilstaande trams te passeren. Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5.

  Brandstof
  Tankstations vindt u overal en deze zijn over het algemeen 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Letland.

  Parkeren
  In sommige delen van Letland moet u parkeren met een parkeerticket of parkeerschijf, die u zichtbaar op uw dashboard moet leggen. Fout geparkeerde auto's krijgen een wielklem.

  Verzekeringen

  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven in Letland verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan buiten Letland worden gereisd, wanneer u dit van te voren aangeeft. U moet wel een 'Green Card Verzekering' aan de grens aanschaffen. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en alle internationale one way autohuur is op aanvraag.