Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN FINLAND

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Finland

  Algemene informatie
  Finland biedt automobilisten één van de meest unieke en mooiste landschappen in Europa. Het wegennet is uitmuntend, alhoewel vele routes een indirect gevolg zijn van de vele meren in zuidelijk Finland. Als u met autoverhuur in Finland in het noorden reist, is het wegennet minder uitgebreid. Veerboten uit Zweden, Duitsland en Engeland komen aan in de hoofdstad Helsinki.

  Vereisten
  Om in Finland een auto te kunnen huren moet u minstens 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten in een kinderzitje zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Finland zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In Finland rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang.

  Brandstof
  De meeste tankstations zijn geopend tussen 07.00 en 21.00 uur. In grote steden zijn sommige tankstations 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Finland.

  Parkeren
  De meeste steden hebben gebieden met parkeermeters. Wanneer er geen parkeermeters aanwezig zijn, kunt u bij tankstations parkeertickets kopen en deze zichtbaar op het dashboard leggen.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen van 0 tot 90 euro gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.