Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN DENEMARKEN

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Denemarken

  Algemene informatie
  Denemarken is een compact land met een uitgestrekt netwerk van schilderachtige wegen die u van het Tivoli Park in Kopenhagen naar de spectaculaire uitzichten bij de Atlantische kustlijn van Denemarken brengen. De Grote Beltbrug verbindt de Deense eilanden Seeland en Funen met elkaar en de Sontbrug verbindt Denemarken met Zweden. De Grote Beltbrug is 18 km lang en de bouw ervan bedroeg 10 jaar.

  Vereisten
  Om in Denemarken een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurders hanteren een maximumleeftijd van 80 jaar voor autohuur in Denemarken. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot 3 jaar. Kinderen vanaf 3 jaar moeten een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Denemarken zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 80 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Denemarken rijdt men rechts en verkeer van rechts heeft voorrang.

  Brandstof
  Tankstations vindt u ongeveer op elke 50 kilometer langs de snelwegen. De meeste van deze tankstations hebben betaalautomaten waar u kunt betalen als het tankstation gesloten is.

  Tol
  Er zijn geen tolwegen in Denemarken, maar voor de Grote Beltbrug en de Sontbrug moet wel tol betaald worden.

  Parkeren
  In Kopenhagen moet u, als er geen parkeermeters voorhanden zijn, een parkeerschijf zichtbaar op uw dashboard hebben liggen, waarmee u 1 uur mag parkeren. De parkeerschijven zijn verkrijgbaar bij banken, tankstations en de toeristeninformatie. In de meeste steden in Denemarken kunt u zowel met parkeertickets en als met de parkeerschijf parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.