Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN COSTA RICA

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Costa Rica

  Algemene informatie
  In Costa Rica bestaat het wegennet uit ondermeer snelwegen, die niet overal even goed onderhouden zijn. De Panamerica-snelweg, die van noord naar zuid door Costa Rica loopt, is daarentegen wel goed onderhouden. Buiten de hoofdstad San José is het aan te raden om een terreinwagen te huren. Reserveer uw autoverhuur in Costa Rica en ontdek de prachtige witte stranden en tropische bossen in dit land.

  Vereisten
  Om in Costa Rica een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Een internationaal rijbewijs wordt aanbevolen. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een maximumleeftijd van 75 jaar voor het huren van een auto. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden en kinderen tot 12 jaar moeten in een kinderstoeltje zitten of een speciale kindergordel dragen.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Costa Rica zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 40 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 60 km/h
  • Snelwegen 100 km/h

  Verkeersregels
  In Costa Rica rijdt men rechts en verkeer dat van rechts komt, heeft voorrang. In het verkeer geldt een alcoholverbod. Op de Panamerica-snelweg wordt op snelheid gecontroleerd. ´s Nachts rijden wordt afgeraden vanwege de slechte staat van veel wegen.

  Brandstof
  In Costa Rica hoeft u voor het tanken uw auto niet te verlaten, want de pompbedienden vullen uw tank voor u. Op het het platteland zijn niet veel tankstations en daarom is het raadzaam om nog een keer te tanken, voordat u een grote plaats of stad verlaat.

  Tol
  Er zijn een aantal tolwegen in Costa Rica, waaronder de weg tussen San Jose en Caldera.

  Parkeren
  Parkeerplaatsen en parkeermeters zijn gebruikelijk in de grote steden in Australië. Bij een parkeermeter kunt u 2 uur lang parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen om naar bepaalde landen te mogen rijden. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto in Costa Rica naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Internationale one way autohuur is niet toegestaan.