Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN BELGIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in België

  Algemene informatie
  België is een compact land waar vele bezienswaardigheden slechts via een korte autorit te bereiken zijn. Ga met uw autohuur in België naar de middeleeuwse stad Brugge of bezoek de levendige stad Brussel. De steden Parijs, Amsterdam, Luxemburg en Keulen zijn alle niet ver weg van België.

  Vereisten
  Om in België een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 1 jaar lang uw rijbewijs hebben. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden. Kinderen tot 3 jaar moeten verplicht in een kinderstoeltje zitten en kinderen moeten minstens 12 jaar oud zijn om voorin de auto te mogen zitten.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in België zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 90 km/h
  • Snelwegen 120 km/h

  Verkeersregels
  In België rijdt men rechts en trams hebben altijd voorrang. Vele wegen in België hebben druk bereden fietspaden.

  Brandstof
  Tankstations zijn over het algemeen geopend tussen 08.00 en 20.00 uur. Vele  tankstations langs de snelwegen zijn 24 uur per dag geopend.

  Tol
  Er wordt geen tol geheven op snelwegen in België. Voor de Liefkenshoek Tunnel in Antwerpen moet u wel tol betalen, deze bedraagt circa 5 euro.

  Parkeren
  In de meeste steden vindt u parkeermeters langs de straat evenals blauwe zones waar u met een parkeerschijf kunt parkeren. Parkeerschijven kunt u verkrijgen in tankstations en kiosken. Over het algemeen kunt u op werkdagen met een parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren in een blauwe zone.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Onze inclusieftarieven verstrekken ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. U kunt ervoor kiezen de aanrijding- en diefstaldekking te weigeren. Als u van plan bent om de voordelen van dekking via uw creditcard te gebruiken, neem dan contact op met uw creditcard instituut voor meer informatie. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Met de meeste autocategorieën kan onbeperkt in heel West-Europa gereden worden. Om verzekeringstechnische redenen zijn er beperkingen voor voertuigen uit de luxe categorie, deze mogen alleen in bepaalde landen rijden. Auto Europe heeft speciale autohuur programma´s voor het rijden naar Oost-Europa. Een extra toeslag kan hiervoor worden geheven. Neemt u alstublieft de tijd om na te gaan of uw voorgenomen reisplan mogelijk is met de auto die u wilt huren.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen of naar Oost-Europa wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen geselecteerde locaties, waarvoor extra toeslagen gerekend kunnen worden. Er zijn toeslagen voor internationale one way autohuur en deze is niet voor alle voertuigen toegestaan.