Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten

  AUTORIJDEN IN AUSTRALIË

  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Verkeersregels in Australië

  Algemene informatie
  Australië heeft vele duizenden kilometers snelweg waarover u het gehele continent kunt ontdekken. Van Sydney aan de oostkust tot Perth aan de westkust is er genoeg te zien langs de snelwegen van Australië. Het is zeker niet ongewoon om een kangoeroe tegen te komen in de afgelegen delen van Australië!

  Vereisten
  Om in Australië een auto te kunnen huren moet u minstens 21 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autocategorie) en minstens 3 jaar lang uw rijbewijs hebben. Het Nederlandse rijbewijs wordt erkend als deze voorzien is van een officieel gelegaliseerde vertaling in het Engels. De maximumleeftijd voor autoverhuur in Australië is bij sommige autoverhuurders 75 jaar. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden.

  Maximumsnelheid
  De maximumsnelheden in Australië zijn:

  • Binnen de bebouwde kom 50 km/h
  • Buiten de bebouwde kom 100 km/h
  • Snelwegen 110 km/h

  Verkeersregels
  In Australië geldt: links rijden, rechts inhalen. Trams hebben altijd voorrang.

  Brandstof
  Tankstations vindt u in de stedelijke gebieden overal en de openingstijden verschillen per locatie. De meeste tankstations accepteren internationale credit cards. Brandstof kost soms meer in landelijke regio´s.

  Tol
  U moet tol betalen als u over de Sydney Harbour Bridge wilt rijden en ook op een aantal snelwegen bij Brisbane. De tol kost rond de 1-2 euro. Er zijn ook alternatieve routes om de tol te omzeilen.

  Parkeren
  Parkeerplaatsen en parkeermeters zijn gebruikelijk in de grote steden in Australië. Bij een parkeermeter kunt u 2 uur lang parkeren.

  Verzekeringen

  Algemene informatie
  Verzekeringen voor uw autohuur kunnen per autoverhuurder zeer verschillen. Informeer daarom naar de verzekeringsvoorwaarden voordat u uw huurauto boekt. Regels in het land waar u een auto wilt huren, kunnen van invloed zijn op de lengte van de autohuur.

  Al onze autohuur is inclusief brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In Australië verstrekken onze inclusieftarieven ook aanrijding- en diefstaldekking tegen een van te voren gekochte korting. Specifieke verzekeringsinformatie over uw autohuur vindt u op de reserveringsvoucher.

  Restricties autoverhuur

  Algemene informatie
  Er zijn beperkingen voor bepaalde voertuigen voor het reizen naar de Northern Territories, West-Australië en Tasmanië. Het is niet toegestaan om met een huurauto op een veerboot te reizen.

  Reizen naar andere landen
  Als u met uw huurauto naar andere landen wilt reizen, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 85 001 2614.

  One way autohuur
  Binnenlandse one way autohuur is beschikbaar tussen een geselecteerd aantal locaties in Australië. Voor sommige one way autohuur wordt een retourtoeslag van 130 - 600 euro gerekend en is een minimum aantal dagen autohuur vereist.