Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Warme winterdagen in Australië

  De zomer mag dan langzaamaan Europa verlaten, maar op het zuidelijk halfrond staat men aan het begin van de lente. Voor hen die de gedachte aan de herfst en winter niet uit kunnen staan is een reis naar Australië de oplossing!

  Metropolisch avontuur in Sydney

  Houdt u van grote steden, een zeer gevarïeerd winkelaanbod, gerenommeerde restaurants en een opwindend nachtleven? Dan is bijvoorbeeld Sydney dé plek voor u. Winkelen kan in het Central Business District (in de volksmond ook wel ‘the City’ genoemd). Van grote bekende winkels, warenhuizen en designers tot lokale Australische winkels, u vindt het allemaal hier. Vanuit de Sydney Tower, die langzaam ronddraait, heeft u een prachtuitzicht over de gehele stad. Probeer de Australische keuken, zoals meat pies, damper of Australische lollies. Nu klinkt vooral een lollie als een snoepje dat voornamelijk geconsumeerd wordt door kinderen, maar in Australië wordt het, ook door volwassenen, als dessert geconsumeerd en heeft het een rijkere smaak door gebruik van rietsuiker in plaats van corn syrup. Damper is een brood dat wordt gemaakt zonder gist. Vroeger werd dit veelal door ontdekkingsreizigers in de outback bereid over een open vuur voor dagelijkse consumptie. Veel goede restaurants en bars zijn te vinden in Kings Cross, waar ook een uitgebreid nachtleven plaatsvindt. Voor een drankje, dansje of iets meer exotisch bent u in deze wijk aan het juiste adres.

  De natuurlijke kant van Nieuw-Zuid-Wales

  Houdt u nu wel van warm weer, maar prefereert u de natuur dan is een rondreis tussen de verschillende natuurgebieden die Australië biedt een goed alternatief. Auto Europe biedt de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke prijzen een auto te huren, waarmee u meer van dit prachtige land kunt zien. Ga bijvoorbeeld naar de Blue Mountains in Nieuw-Zuid-Wales. Dit gebied is onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO, en dankt haar naam aan de dichte eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geeft. Naast dit indrukwekkende gebied van gebergten, ravijnen, inheemse dieren en watervallen vindt u in Nieuw-Zuid-Wales ook Hunter Valley. Hunter Valley staat bekend om haar wijngaarden, waar wijnen als Shiraz, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir wijnstokken hebben staan en geldt als de oudste wijnstreek in Australië.

  Urbaanse wedijver

  Een luttele drie uur rijden van Sydney is de hoofdstad van Australië, Canberra. In 1908 is Canberra verkozen tot de hoofdstad om wedijver tussen Sydney (grootste stad) en Melbourne (op twee na grootste stad) te voorkomen. Canberra is dan ook te vinden tussen deze twee plaatsen in, 300 kilometer van Sydney en 650 kilometer van Melbourne. Vanaf Canberra bereikt u Melbourne per auto in zeven uur rijden. Melbourne wordt gezien als de culturele en modehoofdstad van Australië, heeft de op twee na grootste botanische tuin ter wereld, staat bekend om de Australian Open en is bijzonder multi-cultureel (ongeveer een derde van de bevolking is niet in Australië geboren, en de stad kent vele etnische wijken).

  Waarom zou u deze herfst of winter in de kou doorbrengen, als u net zo goed de zomer kunt voortzetten? Auto Europe helpt u graag bij het vinden van het juiste vervoersmiddel voor uw reis en heeft contacten met verschillende verhuurbedrijven in de grote steden van Australië. Boek nu bijvoorbeeld een Toyota Yaris of een Hyundai i20 tegen een voordelige prijs met behulp van onze zoekmachine aan de linkerzijde. Wij wensen u een goede reis!

  Blog zoeken


  Categorieën