Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Voorjaarsvakantie in het zonnige Portugal!

  Met de gearriveerde lente, is de tijd aangebroken om na te denken over zonneschijn en lange hete dagen op het strand, vooral tijdens de vakantie. Maar als de vakantie nog ver weg is en u nu al behoefte heeft aan rust, wanhoop niet, u kunt een weekendje weg nemen en een paar dagen ontspannen door een auto te huren in Portugal via Auto Europe, zonder dit maanden vooruit te hoeven plannen. In Portugal kunt u profiteren van alles wat het land te bieden heeft en een tijdje ontspannen, weg van de dagelijkse sleur en werkdruk. Het is tijd om op stap te gaan in één van Europa's meest fascinerende plaatsen en de wonderen van Portugal te ontdekken.

  Met de rivier de Tagus als achtergrond en zachte muziek die overal om u heen klinkt, geldt Lissabon als één van de meest populaire en schilderachtige steden in Zuid-Europa. De panoramische vergezichten kunnen worden genoten vanuit vele delen van de stad. Toen Carlos do Carmo een van de topfadistas van Portugal de beroemde regel zong 'Lissabon, jonge dame van zoete onschuld' verwees hij naar hoe de stad erin was geslaagd om haar verleidelijke, natuurlijke schoonheid te behouden. Een korte pauze in Lissabon is de beste manier om de stad fado te leren kennen, een plaats die bekend staat om zijn marchas populares (kleurrijke parades) en levendige Sint-Antoniusvieringen. U kunt de Portugese hoofdstad niet verlaten zonder naar Belem te reizen in een van de iconische trams. Terwijl u daar bent, moet u zeker de Toren van Belem, het Monument van de Ontdekkingen en het prachtige Jerónimos-klooster bezoeken voordat u zich overgeeft aan een paar smakelijke custardtaartjes die lokaal bekend staan ​​als pastéis de Belém. Trakteer uzelf op een paar dagen in Lissabon en laat u verbluffen door de azulejo-tegels en de uniek ontworpen trottoirs die bekend staan als calçadas en die vele straten van de stad sieren.

  Als u aankomt in de noordelijke stad Porto, met de auto of de trein, heeft u een prachtig uitzicht over beide zijden van de rivier de Douro. Met Porto aan de noordoever en Vila Nova de Gaia in het zuiden, weet u niet of u uw blik op de brug of de rivier zelf moet richten! Clérigos Tower wordt beschouwd als een van de meest opvallende attracties van Porto en biedt een adembenemend uitzicht op het historische centrum van Porto en daarbuiten.Een bezoek aan de oude portwijnkelders is een must-see voor bezoekers en niet te vergeten de beroemde wijngaarden die zich kilometers in de Douro-vallei uitstrekken.Portwijn is een van de populairste wijnen van Portugal en de productie ervan is een fascinerend proces om te volgen, vanaf het moment dat ze worden geoogst tot fermentatie van de wijn, veroudering en degustatie. Dus boek nu u reis naar Porto en één van de meest pittoreske delen van Portugal. Proost!

  De Algarve is een uitzonderlijk mooie regio in Portugal, zowel voor Portugezen als voor buitenlanders en er is geen betere en gemakkelijkere manier om Zuid-Portugal te verkennen dan met de auto. Eindeloze uren zonneschijn wachten op u in de Algarve. Er is zoveel te zien en te doen, van de ongerepte stranden van Ilha de Tavira (bereikbaar via het natuurpark Ria Formosa) tot Kaap São Vicente , de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Kom en ontdek de Algarve, de favoriete vakantiebestemming van de Portugezen zelf!

  Het Atlantische eiland Madeira - geboorteplaats van Cristiano Ronaldo, 's werelds beste voetballer. Een wandeling tussen de Pico Ruivo (1.861 m) en Pico Arieiro (1.818 m) is eenvoudigweg onvergetelijk. Dikke mist is veel voorkomend op die hoogten, maar de ervaring is een absolute must.Bezoekers van Madeira mogen een mooie ontspannen wandeling langs de levadas zeker niet overslaan, een netwerk van wandelpaden die zijn aangelegd vanuit het meer steile noorden naar de lagere delen van het eiland in het zuiden. De meest populaire levada (genaamd 25 Fontes) is ook één van de meest toegankelijke, waardoor bezoekers van alle wandelmogelijkheden kunnen genieten van de adembenemende zee- en berglandschappen van het eiland, evenals van de indrukwekkende waterval met dezelfde naam. Dus begin met het plannen van uw bezoek aan Madeira een betoverend vulkanisch eiland dat bekendstaat bij velen als de Parel in de Atlantische Oceaan.

  Met de komst van goedkope luchtvaartmaatschappijen zijn de Azoren tegenwoordig een zeer populaire bestemming en zeker een bezoek waard. São Miguel, de grootste van de negen eilanden van de archipel, heeft vele mooie plaatsen om te bezoeken en een groot aantal recreatieve activiteiten. Dit eiland midden in de Atlantische Oceaan beschikt over een prachtige natuur. Het is hier mogelijk om vanuit de uitzichtpunten Lagoa do Canário en Vista do Rei te genieten van prachtige vergezichten, waarvan de laatste is vernoemd naar het bezoek van koning Carlos I, die erg onder de indruk was van het uitzicht. U kunt ook een boottocht maken om dolfijnen en walvissen te zien zwemmen in hun natuurlijke omgeving. De beroemde Cozido das Furnas van São Miguel, een smakelijk ovengerecht die ondergronds wordt klaargemaakt in de hete vulkanische bronnen van het eiland. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om te ontspannen en te dobberen in de natuurlijk verwarmde thermale baden in verschillende delen van het eiland voordat u een heerlijke muffin probeert die bekend staat als bolo lêvedo, welke naar meer smaakt!

  Blog zoeken


  Categorieën