Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Veilig op reis met het hele gezin

  Volgens de nieuwe EU-regelingen dienen alle kinderen die kleiner zijn dan 150 centimeter of lichter zijn dan 36 kilogram in de auto in de juiste kinderautostoel te zitten. Deze blog geeft een korte toelichting wanneer u welke kinderautostoel dient te gebruiken. Als u er niet zeker van bent welke kinderautostoel de juiste is voor uw kind, dan is deze blog voor u. 

  Achterwaarts gerichte babyzitje

  Gewicht: Babies tot 13 kg
  Leeftijd: Ongeveer 12 - 15 maandenBabyzitjes die achterwaarts gericht zijn veiliger dan babyzitjes die voorwaarts gericht zijn en beschermen de nek, rug en hoofd van het kind. Steekt het hoofd van de baby boven het zitje uit, plaats het babyzitje dan voorwaarts.
  Let op: Plaats in geen geval een achterwaarts gericht babyzitje op de passagiersstoel wanneer de kant van de passagier is uitgerust met een airbag!

  Voorwaarts gerichte kinderzitje
  Gewicht: 9 tot 18 kg
  Leeftijd: Ongeveer 9 maanden - 4 jaarWanneer uw kind te groot is voor een achterwaarts gericht kinderzitje kunt u gebruik maken van een voorwaarts gericht kinderzitje.

  Zittingverhoger
  Gewicht: 15 tot 25 kg
  Leeftijd: Ongeveer 4 - 6 jaar

  Verhogingskussen
  Gewicht: 22 tot 35 kg
  Leeftijd: Ongeveer 6 - 12 jaar

  Stoelverhogers zijn gericht op het onderlichaam van het kind; het bovenlichaam van het kind wordt beschermd door een veiligheidsgordel. Het is belangrijk om de lengte van de veiligheidsgordel aan te passen aan de lengte van het kind.Vergeet u niet dat het wettelijk gezien de verantwoordelijkheid is van de bestuurder dat passagiers jonger dan 17 jaar voorzien zijn van de juiste uitrusting. U kunt online een babyzitje, kinderzitje en zittingverhoger toevoegen aan uw boeking. Hieronder vindt u een voorbeeld:

  U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op ons gratis telefoonnummer 085 - 001 2614. Heeft u reeds een boeking gemaakt, vraagt u dan onze medewerkers om een extra uitrusting toe te voegen. Wij raden aan dit van tevoren te regelen, aangezien er soms een beperkte beschikbaarheid is. Auto Europe wenst u een veilige reis!

  Blog zoeken


  Categorieën