Auto Europe

 • NEDERLAND
 • Neem contact op met onze huurspecialisten
  Autohuur Wereldwijd
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Autohuur Wereldwijd

  Blog zoeken


  Categorieën

  Blogs zoeken......

  Uw hond mee in de huurauto

  Ieder jaar een herkenbaar beeld op parkeerplaatsen langs de snelweg: honden die aangelijnd wachten tot hun baasje terugkomt van een toiletbezoek. Helaas ’vergeten’ sommige hondenbezitters hun hond weer mee te nemen. Uw huisdier achterlaten hoeft helemaal niet! Uw trouwe viervoeter kunt u namelijk ook meenemen, als u met een huurauto op reis bent.

  Transportbox

  Bij verschillende autoverhuurbedrijven is het toegestaan om een huisdier in de kofferruimte of op te achterbank te vervoeren. De dierenbezitter is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van het dier. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw huisdier veilig te vervoeren, zoals bijvoorbeeld een hondenautogordel of een transportbox – waarbij de laatste mogelijkheid wordt aanbevolen. De vraag naar zulke transportboxen is echter zo gering, dat u dergelijke boxen – momenteel – niet bij uw huurauto kunt boeken. U moet dus zelf voor de veiligheid van uw huisdier zorgen.Het is belangrijk dat het huisdier beschermd is tegen bagage en bij onverwacht remmen niet naar voren in de auto wordt geslingerd. Ook mag het dier tijdens de rit niet vrij door de auto bewegen of u tijdens het rijden storen. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, vooral in warme vakantiebestemmingen als Spanje, de Canarische Eilanden of Portugal: laat uw viervoeter nooit achter in een dichte auto! In de brandende zon kan de temperatuur in een auto oplopen tot wel 60 tot 70 graden Celsius. Zorg er daarom ook voor om genoeg drinkwater voor uw huisdier mee te nemen.

  Honden vegen hun poten niet

  Honden verliezen haren en vegen hun poten niet, dus daarom is het verstandig een hondendeken neer te leggen om vlekken te vermijden. Let er op dat alle hondenharen opgeruimd zijn, voordat u uw huurauto inlevert, anders moet het autoverhuurbedrijf een extra reiniging op uw kosten doorvoeren.Of u uw hond nu naar een hondenpension brengt of hem gezellig meeneemt, dat is altijd stukken beter als hem zomaar ergens achterlaten. Als u uw hond op vakantie wilt meenemen, bekijk dan van te voren of huisdieren zijn toegestaan op uw vakantieaccomodatie.Goede reis!Auto Europe Team Nederland

  Blog zoeken


  Categorieën